– Jeg føler meg veldig bra nå. Jeg har alltid hatt lyst til å bli verdens beste golfspiller, helt siden jeg var 12 år. Dette er en drøm som har kommet i oppfyllelse, sa en utrolig glad Yani Tseng til LPGA.com etter at seieren var et faktum.

Vant med rosa skjorte

Tseng, har som mange andre golfere, valgt seg en spesiell farge som bringer lykke. I dag bar hun en rosa polo skjorte for å vinne, og det gjorde hun. Tseng synes det er synd at landsmenn fra Taiwan ikke fikk kommet for å se hun spille, for det gir hun mer selvtillit.

– Jeg spurte en venn av meg om folk hadde på seg rosa klær i Taiwan, siden de ikke fikk kommet hit å se meg spille. Så når mange har på seg rosa, føler jeg mange støtter meg, forklarer Tseng.

Opphentingen

Tseng lå to slag bak Masson før dagens siste runde i British Open. Det var tydelig at Masson hadde problemer med å tåle presset, ettersom den tyske jenta startet med to bogeys på de tre første hullene. Masson greide aldri å hente seg inn igjen, og dermed kunne en birdie-glad 22-åring fra Taiwan ta over ledelsen, som holdt helt inn til det siste hullet var ferdig spilt.

På stedet hvil

Suzann Pettersen gikk i dag en 73-runde, og endte på en 37. plass. Tutta startet bra med en birdie på hull 1 og 6, men måtte tåle noen tøffe bogeys på hull 7, 13, 14, og 15. Dermed havnet Tutta på par etter fire runder i British Open. Suzann var uansett glad for Tsengs seier i dag, og gledet seg mye til å komme hjem til Norge. På twitter skrev hun følgende:

– Gratulerer til min venn Yani, super dame! Jeg skal nå dra hjem for å treffe familie og venner. Ingenting er som hjem, kjære hjem, skriver Tutta på sin hjemmeside.

 

 

 

Runde 3

Etter en kjemperunde i går, kom en liten nedtur under dagens tredje runde i British Open. De første ni hullene gikk den norske jenta to slag over par, så hun ble stående på par sammenlaget.

Et lysglimt fra dagens runde var på hull 10. Da viste Tutta hva som virkelig bor i henne. På et par 4 hull, slo Tutta ballen i koppen på bare to slag. Dermed var Suzann tilbake der hun startet dagen. Desverre for Suzann, var det bare par og en bogey som var resultatet av de resterende hullene.

Tyske Caroline Masson troner fremdeles på toppen av tabellen etter dagens runde. Igjen hadde den tyske jenta en flust med birdier, og avsluttet med en 68-runde, 15 slag under par sammenlagt. Det spisser seg til foran den siste dagen i British Open, ettersom Yani Tseng ligger 13 slag under par sammenlagt. Med to slag til gode på Tseng, blir det spennende å se om Masson tåler presset.

 

Runde 2

Suzann Pettersen hadde en formidabel oppgave foran seg fredag med tanke på å klare cuten i årets siste majorturnering, og du verden som hun innfridde.

Med en andrerunde på 66 slag, seks under par, forbedret hun scoren med ti slag fra gårsdagen. Hun er nå to under par og deler 31. plassen når noen av spillerne fortsatt ikke har begynt på sine runder. Utrolig sterkt gjort med tanke på at hun startet dagen på en 108. plass. Hun har nå åtte slag opp til sør-koreaneren Inbee Park i tet. Det er mye asiatisk i toppen, og nok en sør-koreaner, Se Ri Pak følger to slag bak. Verdensener og regjerende mester Yani Tseng har også meldt seg inn i tetkampen og ligger på tredjeplass (-7).

Suzann fikk en knallstart på runden med birdies på første, andre, fjerde- og sjette hullet, etterfulgt av syv strake par. På de siste fire hullene skulle det bli ytterlige to birdies, og verdenstreeren beviste nok en gang den unike evnen hun har til å kjempe seg tilbake når det ser mørkt ut.

– Dagens 66-runde føles mye bedre enn gårsdagens 76! Jeg var avslappet, men kjempet hardt. Det føltes helt annerledes i dag, det var deilig. Nå skal jeg forberede meg til morgendagen!, skriver hun på sin hjemmeside.

 

Runde 1

Årets fjerde og siste turnering på kvinnenes major-program er endelig i gang i Skotland, men det gikk dessverre ikke helt etter planen for vårt norske håp under åpningsrunden.

Suzann ligger helt nede på en foreløpig delt 118. plass etter første runde, etter at hun åpnet med fire over par (76). Dette er forøvrig første gang i Women´s British Opens historie at turneringen arrangeres på Carnoustie.

Selv om Tutta under gårsdagens pressekonferanse sa at hun liker banen veldig godt, så det på langt nær slik ut torsdag. Fem bogeys, en birdie og resten par er sjelden kost for verdenstreeren som vanligvis er oppe og kjemper på motsatt side av leaderboardet. Nå har hun en vanskelig jobb foran seg imorgen om hun skal ha håp om å klare cuten. For øyeblikket ligger cuten rundt par/en over par.

I de tre majorturneringene hun har spilt tidligere i år har hun endt på 19. (Kraft Nabisco Championship), 3. (LPGA Championship),- og 15. plass (US Open).

Hele 11 slag foran Suzann ligger sør-koreaneren Meena Lee som leder turneringen. Lee hadde en strålende runde, og leverte et bogeyfri scorekort bestående av syv birdies og resten par. Hun leder med to slag på Brittany Lincicome. Fire spillere følger ytterlige ett slag bak på delt tredjeplass, blant dem svenske Sophie Gustafsson.

Verdensener og regjerende mester Yani Tseng ligger i skrivende stundt på en delt 42. plass (E), men har fortsatt ett hull igjen å spille. Der ligger også kvinnen bak henne på verdensrankingen, Cristie Kerr fra USA.

Yani Tseng hadde en tøff oppgave med å ta inn på tyske Caroline Masson. Da Masson sprakk den siste runden, kan 22-åringen fra Thailand lukte en Grand Slam-tittel