I Italia: Lars Otto Bjørnland

Med henholdsvis -1 og +1 ligger de to nordmennene på delt 30. og 38. plass av de 45 startende som er kvalifisert for Challenge Tour-klimakset Apulia San Domenico Grand Final.

Losby-spilleren Espen Kofstad var brukbart fornøyd etter den første av i alt fire runder. Etter de første 18 hullene er det en kvartett som troner øverst på listene med fem under par, bestående av Julien Gurrier, Jorge Campillo, Ricardo Santos og vinneren av årets Norwegian Challenge, Andrea Pavan. Imidlertid er det ytterst jevnt, og med skikkelig uttelling torsdag kan nordmennene gjøre store hopp på resultatlisten.

Trener fra dametee

 – Kan man være misfornøyd en runde på 70 slag og én under par? Strategimessig gikk spillet mitt etter planen. Jeg slo mange fine slag og midtveis i runden hadde jeg tre birdies på fire hull. Selvfølgelig er det småting å rette på. I morgen blir det å satse på en bogey-fri runde. Puttingen min satt også bra. For å være ærlig så koser jeg meg her nede i Sør-Italia nå som det er finale. Jeg har ingen ting å forsvare og jeg kan bare spille meg oppover på listene, forteller Espen Kofstad til Norsk Golf før han skal på driving rangen for å finpusse litt på formen foran torsdagens runde.

Noe av det som gjør 24-åringen ekstra fornøyd er at arbeidet han har gjort sammen med coach Mark Davies i Spania i forrige uke fungerer som han har forventet. Mark Davies er Espens personlige trener, og til daglig holder han til på Losby GK hvor han er hovedtrener for juniorene og elitespillerne.

– Vi har jobbet spesielt med wedger og scoring, det å lære seg å gjøre birdies. Faktisk spiller jeg en del fra rød tee for å få korte wedge-slag inn på green. Det skjerper sansene og gir meg et utrolig utbytte. Det er sikkert klubbgolfere som kunne ha stort utbytte av å gjøre det samme, sier Espen Kofstad nærmest som en oppfordring til golferne der hjemme.

Les også: – Hverken Knut eller jeg føler noe press

Forøvrig er sjetteplass det dårligste Kofstad kan ende på denne uken om han skal ha noe håp om å sikre Europatour-kortet gjennom denne turneringen. Børsheim må på sin side komme som nummer 12 eller høyere.

 Svartnet for Børsheim på hull 17

Inntil det gjenstod bare to hull var Fana-spilleren Knut Børsheim én under par, men på et kort par 4 hull (310 meter) gikk det galt og Knut måtte kvittere ut en dobbelbogey.

– Dette var surt, og jeg må innrømme at det nærmest svartnet for meg. Jeg hadde i utgangspunktet en kjempedrive etter å ha siktet litt til høyre for green. Der stod det et reklameskilt som ballen sneiet borte i og dermed forsvant ballen ut til høyre og ned i noen meget saftige og tykke planter. Jeg fikk så vidt kakket til ballen rundt en meter. Da blir det fort slag og jeg endte opp med sure seks slag. Hadde ballen unngått skiltet ville jeg vært meget tett på greenen og på høyde med flagget. Det er sjelden jeg blir sur ute på golfbanen, men det ble jeg denne gang, innrømmer Knut Børsheim.

Ellers var det en helt grei dag på jobben også for Knut. Med tanke på at han var syk i to måneder på forsommeren så er han i dag glad for at kan spille finalen på Challenge Tour.

– I mai og juni var det slik at jeg ikke klarte å trene og jeg sov store deler dagen. Ennå har vi ikke klart å sette fingeren på hva som var galt, men jeg føler meg meget bedre nå. På dagens runde fungerte spillet ganske bra og jeg er fornøyd med mange av slagene. Jeg får glemme det som skjedde på hull 17 og se frem til de 54 hullene som gjenstår. Jeg har ingen ting å tape, men jeg går selvfølgelig ut på der for å komme topp 20 på sammenlagtlisten, og dermed sikre ”kortet” på European Tour neste sesong. En siste sjanse har jeg på Qualifying School i begynnelsen av desember, slår Knut Børsheim fast.  

På den andre runden torsdag slår Knut Børsheim ut kl 08.26, mens Espen Kofstad er klar på hull 1 kl 08.59. Det spilles lederball hver dag, hvilket betyr at spillerne på toppen av leaderboardet går ut sist hver dag.

Les også: Kan de klare det?