Mange har etterspurt en app for GolfBox, og nå er den endelig her. Og den er gratis å laste ned til telefonen din.

 

GolfBox og Norges Golfforbund har i lengre tid jobbet med en løsning som blant annet skal gjøre det enklere å bestille starttid og føre score med smarttelefoner. Når den endelig er klar, er forventningen stor.

 

– I likhet med brukerne har vi ønsket oss en slik app lenge. Det har tatt litt tid, men det er først og fremst fordi vi har ønsket å slippe noe som er bra, sier organisasjonskonsulent Martin Dølerud i NGF til Norsk Golf.

 

Mange funksjoner

 

Telefonenes GPS-teknologi gjør det mulig å søke opp baner du er i nærheten av. Du vil enkelt kunne lese av første ledige starttid, se hvem som skal spille, legge inn hvem du skal ha med deg, og like enkelt registrere scoren din etter runden.

 

– Appen vil også gi deg mulighet til å sette opp en liten miniturnering sammen med venner, legge inn favoritter, lese nyheter fra norskgolf.no og hente fram statistikk fra eget spill. Alt sammen tilgjengeliggjort på din egen telefon, forklarer Dølerud til Norsk Golf.

 

Appen vil gi brukerne resultatoppdatering fra turneringer i inn- og utland. Og det er ikke bare den enkelte golfspiller som vil tjene på funksjonaliteten.

 

Viktige tall

 

– Avstanden fra golfbanen til en hjemme-pc er ofte lang. Av den grunn har vi bare fått registrert en brøkdel av alle runder som blir spilt. Når vi nå gjør GolfBox mer tilgjengelig, håper vi å få bokført atskillig mer aktivitet. Denne statistikken er viktig for både klubber og forbund i møte med det offentlige. I tillegg vil det bidra til at flere spillere får et riktigere handicap, mener organisasjonskonsulenten.

 

Den nye appen vil være gratis å laste ned, som en service til alle medlemmer tilknyttet Norges Golfforbund. I første omgang gjøres den tilgjengelig for iOS, altså iPhone- og iPad-brukere. Om kort tid følger versjoner for både Android og Windows-mobiler.

 

– Appen blir et viktig verktøy for golf-Norge. Det hele blir funksjonelt og enkelt. Forhåpentligvis vil den både inspirere og stimulere til mer golfspill, og dermed bidra til økt aktivitet på golfbanene, sier Martin Dølerud.

 

Har du kommentarer til appen? Noe du savner eller ikke funker som det skal? Fortell oss i kommentarfeltet under.