Etter å ha misset PGA Tour-kortet i fjor har Kristoffer Ventura fortsatt å slite med spillet denne sesongen. Før denne helgens Huntsville Championship stod han med seks missede cuter på ni turneringer og 45.-plassen i sesongåpningen på Bahamas som beste resultat.

I Huntsville Championship fikk han det imidlertid til å stemme for første gang denne sesongen. Etter å ha startet turneringen med runder på 68, 66 og 71 slag avsluttet Ventura turneringen med stil med en 66-runde bestående av syv birdier, tre bogeyer og resten par.

Det løftet ham fra 14.- til 4.-plass (-9), syv slag bak den overlegne vinneren Harrison Hendycott fra Australia.

Noe som lover godt for Ventura var at det ikke var noen spillere i feltet som gjorde flere birdier enn ham over de fire dagene på The Ledges Golf Club. Dessuten klarte han å unngå dobbelbogeyer på scorekortet alle fire rundene for første gang denne sesongen.

Dette var Venturas første topp-10-plassering siden 6.-plassen i Sanderson Farms Championship på PGA Tour i oktober 2020 og karrierens sjette topp-5-plassering i Korn Ferry Tour-sammenheng.

4.-plassen sender ham hele 82 plasser oppover Korn Ferry Tours sammenlagtranking fra 148.- til 66.-plass. Det er de 25 beste ved sesongslutt som sikrer automatisk PGA tour-opprykk i 2022, mens de 75 beste kommer med i de tre kvalifiseringsturneringene Korn Ferry Tour Finals, som skal kjempe om ytterligere 25 plasser med 150 andre spillere.

Da Discovery møtte Ventura hjemme i Florida for to måneder siden, fortalte Ventura at han følte han var i ferd med å komme over den verste kneika.

– Jeg er ganske sikker på at jeg kommer tilbake på PGA-touren neste år hvis jeg gjør det jeg skal. Jeg har alt som skal for å få det til, også på PGA-touren. Jeg ønsker å vise at jeg kan kjempe med de beste, noe jeg også har vist tidligere, sa Ventura til Discovery.

– Det har vært tøft, en skikkelig berg-og-dalbane, egentlig. Mye stress, mange lave perioder, men jeg har kommet meg over det og kommet ut på en bedre side. Det har ikke gått som jeg hadde ønsket, men jeg har lært mye og er på et bedre sted nå enn det jeg var for et år siden. Det var mye stress rundt det å beholde PGA-kortet, poeng, penger og OL. Nå er jeg på et bedre sted, sa Ventura til Discovery.

Neste turnering, Simmons Bank Open, spilles i Tennessee fra 5.- til 8. mai.

Resultater