Amatøren runden av turneringen med hans beste runde for uken, 72 slag, og klatret med det fra 27. til delt 21. plass. Med tre birdies, en bogey og en dobbelbogey på scorekortet, ble han med det feltets høyest plasserte nordmann.

Engell endte fire over sammenlagt, ni slag bak vinneren Jonathan Åhgren. Åhgren beseiret det danske stjerneskuddet Lucas Bjerregaard i omspill.

Bjerregaard står så langt denne sesongen bokført med to seiere, tre andreplasser, tre tredjeplasser, og har endt topp-10 i 12 av de 15 Nordic League-turneringene han har spilt.

Vi må helt ned på 40. plass for å finne den neste norske spilleren på listen, Boris Alexander Christov (+9). To slag bak fuøler Fredrik Hansen Jullum på delt 50. plass, mens Christian Aronsen og Are Friestad delte 52. plassen på 12 over.

Neste turnering på ECCO Tour-programmet er FREJA PGA Championship på Himmerland fra 19. til 21. september.

– – – – – – 

 

Runde 2

Ingen av de ni norske spillerne i Willis Masters ligger innenfor topp-25 når en runde gjenstår.

Christian Aronsen var beste nordmann etter onsdagens åpningsrunde på Kokkedal Golf Klub, men raste nedover listene torsdag. Med en andrerunde på 77 slag, fem over par falt han til en delt 48. plass, helt sist av spillerne som klarte cuten.

Totalt klarte fem norske spillere cuten, og best av dem er nå Are Friestad og Anders Engell. Friestad noterte seg for sin andre strake 74-runde, og falt med det tre plasser fra 24. plassen han startet dagen. Anders Engell sin 73-runde tok ham fem plasser oppover leaderboardet. 

Slaget bak de to deler Boris Alexander Christov og Fredrik Hansen Jullum 36. plassen. Ken Villanger, Martin Engelsgjerd, Lars Michelsen og Dennis den Roover misset cuten.

Turneringen avsluttes fredag.

– – – – – – 

 

Runde 2

Christian Aronsen er beste nordmann med delt 13. plassen i ECCO Tour-turneringen Willis Masters.

Turneringen spilles på Kokkedal Golf Klub i Danmark, og etter første runde er det svenske Jacob Glennemo som har kommet best i gang. Med en åpningsrunde på 69 slag, tre under par leder han med ett slag på sin landsmann Jesper Billing. Ytterlige tre bak følger Miklagards Christian Aronsen på delt 13. plass som beste nordmann

Aronsen, som nylig misset cuten i Landskrona Masters i Sverige, fikk en liten opptur med onsdagens åpningsrunde. Selv om han kom inn på en over par, er det kun syv spillere i feltet bestående av 138 mann som kom seg inn under par.

Etter å ha startet sesongen med seier i Spania, har Aronsen dalt nedover Nordic League-rankingen. En senebetennelse i skulderen har satt ham ut av spill og plaget ham gjennom store deler av sesongen, og resultatet var fem strake missede cuter fra mai til slutten av juni. Vi krysser fingrene for at gårsdagens 73-runde var et tegn på bedre ting i vente. Totalt kunne han bokføre fire birdies, tre bogeys og en dobbelbogey.

Nest best av de norske spillerne er Are Friestad slaget bak på delt 23. plass. Anders Engell og Lars Michelsen er begge tre over (T34). Disse fire er også de eneste norske innenfor cutgrensen. 

Fredrik Hansen Jullum ligger i skrivende stund ett slag utenfor (+5) på delt 57. plass. Boris Alexander Christov deler 80. plassen på syv over. Lenger ned på listen finner vi Ken Villanger, Martin Engelsgjerd og Dennis den Roover på 120. plass med skuffende 83-runder.

Turneringen spilles over tre runder, og avsluttes fredag.