Engell sesongåpnet med topp 10-plassering

Anders Engell falt i sisterunden av Ecco Tour-turneringen DAT Masters, men kunne likevel bokføre sesongens første topp 10-plassering.

Team Norway-spilleren delte 6. plassen før fredagens avslutningsrunde, tre slag bak teten med håp om å hevde seg helt i toppen.

Det ble imidlertid ikke den starten han så for seg med bogey allerede på åpningshullet, men Engell slo tilbake med dagens første birdie to hull senere. Dessverre var det slutt på seiersjakten med en dobbelbogey på hull fem.

De siste hullene gikk han på 1 under par, og med +1 for dagen ble det til slutt en høyst godkjent 9. plass (-2). Fjoråret ble en tålmodighetsprøve for Engell, i en sesong preget av sykdom med utmattelseslignende symptomer.

Svenske Jacob Glennemo trakk det lengste strået fredag, og vant turneringen med ni under par, ett slag foran sin landsmann Jesper Billing.

Thomas Guste-Pedersen ble nest best av de norske spillerne på delt 30. plass (+2), mens Dennis den Roover måtte ta til takke med en 45. plass (+7).

Engells 9. plass er årets andre norske topp 10-plassering på fem turneringer i Nordic League. Sondre Ronold endte på andreplass i årets andre turnering, Nordea Tour Winter Series Hills Open.

Neste turnering på Ecco Tour-programmet er Bravo Tours Open fra 8. til 10. mai.

Runde 2

Anders Engell kjemper om seier i Ecco Tour-turneringen DAT Masters. Tre av ni nordmenn klarte cuten.

Etter en trøblete fjorårssesong preget av sykdom og ustabilt spill, er Anders Engell godt i gang med sin 2014-sesong. Når en runde gjenstår av DAT Masters på Rømø Golf Links, har han bare tre slag opp til teten.

Etter en 70-runde i onsdagens åpningsrunde, fulgte han opp med 71 slag torsdag. Han gjorde solide seks birdies på runden, men også fem bogeys. Med tre under par sammenlagt for turneringen deler han 6. plassen sammen med seks andre spillere, og er feltets beste nordmann.

Neste norske flagg på leaderboardet finner vi på 22. plass. Thomas Guste-Pedersen (Kragerø GK) ligger en over par.

Dennis den Roover deler 43. plassen ytterlige to bak, og klarte med det cuten med et nødskrik.

Anders Søbstad, Sondre Ronold, Kenneth Svanum, Boris Christov, Mats Thorgård og Andreas Stålby misset cuten.

Runde 1

Ni norske spillere er med på denne ukens turnering på ECCO Tour. Etter første runde har Anders Engell meldt seg på i tetstriden.

Ukens turnering spilles på Rømø Golf Links. Øyen Rømø ligger like utenfor vestkysten av Danmark helt nede mot grensen til Tyskland. Pengepremiene denne uken er fra 54.000,- til vinneren og ned til 4200,- for 20.plass.

Med en runde som inneholdt tre bogeys og fem birdies plasserte Anders Engell seg på en pen 5.plass. -2 er bare ett slag bak fire spillere som leder på -3, alle svensker.

Av de andre norske må Thomas Muffetangen Guste-Pedersen, Kenneth Svanum og Alexander Søbstad få godkjent for sine runder på +1. Det holder til delt 36.plass men antall slag opp til toppen er ikke mange. Dennis den Roover på +2 har også mulighet for en bra plassering.

De øvrige norske slet betraktelig mer på Rømø Golf Links.