Med klubbvenninne Nicoline Skaug som caddie, ble det en spennende match mellom Marita Engzelius og kanadieren Cristine Wong under torsdagens 32-delsfinale på Carnoustie i Skottland.

 

I grått vær og tett tåke kom Marita best i gang av de to, og var en opp etter tre hull. To hull senere var plutselig Wong i tet, og slik skulle det forstette å vippe gjennom runden.

 

Da det var spilt åtte hull ledet Wong to opp, men med seiere på det 9,- 11,- 12.- og 13. hullet befant Oslo-jenta seg plutselig en opp igjen. Med Wong skulle vise seg å være en seig motstander, og kjempet seg atter en gang tilbake.

 

Det ble dessverre en gang for mye for Engzelius.

 

Wong svarte med birdie på det 14, før Marita dro på seg en bogey hullet etter. Da de kom til det 17. hullet var kanadieren en opp, og da utslaget til Engzelius fløy i vannet var det i realiteten avgjort. Bekreftelsen kom noen minutter senere, da hennes putt for å ta matchen til dormie på det siste hullet snurret rundt koppen og ut.

 

Landslagstrener Jonas Lilja fulgte Marita under finalerunden. Les hans oppdateringer på Norwegian Golf Team sin Facebook-side her.

 

– – – – – – 

 

Runde 2

Marita Engzelius holdt hodet kaldt, og tok seg videre til 32-delsfinalen av British Ladies Amateur Open i Skottland.

Hun ble med det den eneste norske spilleren videre, etter at verken Nicoline Skaug, Olivia Hüllert eller Camilla Vik maktet å komme seg innenfor topp-64 i onsdagens siste kvalikrunde på Carnoustie.

 

Marita Engzelius delte 54. plassen med blant annet Nicoline Skaug etter den første runden, men klatret opp til en delt 24. plass, etter en sterk andrerunde på 74 slag. Det var en bedring på fem slag fra hennes åpningsrunde.

 

Med to birdies, to bogeys og en dobbelbogey sikret hun seg en plassering blant øvre halvdel av de som avanserte til sluttspillet, og dermed også en god seeding til torsdagens 32-delsfinale.

 

– Marita viste igjen hva en bra innstilling kan ha å si for spillet og scoren på denne banen. Når hun slo ut på første tee var hun fast bestemt på å klatre på resultatlisten. Hun slet en del med slagene og teknikken under runden, men innstillingen hennes var å ikke la seg prege av det, sier landslagstrener Jonas Lilja til Norsk Golf.

 

Nicoline Skaug falt tilbake til delt 84. plass med en runde på 81 slag. Like mange slag ble det på Olivia Hüllert som landet på 104. plass, mens Camilla Vik endte til slutt på 138. plass, fem plasser fra bunnen av resultatlisten.

 

– De spiller sin første British Amateur, og har helt sikkert lært seg hvor viktig det mentale er på dette nivået. Det er mange dyktige spillere på plass, og hovedforskjellen på spillerne er selvtillit og innstilling, avslutter Lilja.

 

– – – – – – – 

 

Runde 1

To av fire norske ligger innenfor topp-64 etter åpningsrunden av British Ladies Amateur Open.

Det er de 64 beste etter to runder som avanserer til sluttspillet i Skottland, og når en runde gjenstår av kvalifiseringen deler Oslo-jentene Marita Engzelius og Nicoline Skaug 54. plassen, syv over par. Dermed ligger de akkurat innenfor den magiske grensen, og har en spennende tirsdagsrunde i vente.

 

Tre slag bak dem deler Olivia Hüllert 93. plassen, mens Camilla Vik følger ytterlige ett slag etter på 104. plass.

 

– Olivia slet ordentlig med spenningsnivået første ni, men etter ni hull gikk hun i seg selv og snudde spillet ordentlig. Marita spilte bra hele dagen, men slet litt med utslagene på de første ni. Der hadde hun ett slag O.B, samt to i fairwaybunker. Begge spillerne avsluttet sterkt med +1 på siste ni. Det lover godt for morgendagen, forteller landslagstrener Jonas Lilja.

 

For Nicoline Skaug var det mye «stolpe ut».

 

– Nico spilte stabilt på første ni, men åpnet dessverre med en dobbel på hull 10. Hun kjempet bra i dag og har mange putter som går akkurat på kanten. Litt stang inn imorgen og scoren kan bli mye lavere, skriver Lilja.

 

Carnoustie-banen, som ved flere anledninger har vært arena for The Open Championship, viste seg å være en tøffere utfordring enn først antatt. Vinden var helt stille under formiddagen, men under ettermiddagen da de norske jentene skulle slå ut blåste det opp.

 

– Linksgolf handler om å tenke, planlegge og utføre slagene etter planen. En feil i enten utførelsen eller planen kommer til å koste mye. Carnoustie er en tøff bane som straffer den som ikke har 100 prosent kontroll, og derfor er det en del store navn langt ned på listen. Banen spilles 60 yards lengre enn den gjorde under damenes British Open i 2011, poengterer landslagstreneren. 

 

Leaderboard

– – – – – – – – – 

 

Før turneringen

Maria Engzelius, Olivia Hüllert og Nicoline Skaug tar i dag fatt på åpningsrunden av storturneringen Ladies British Open Amateur Championship i Skottland.

Turneringen kommer bare uken etter at de norske gutta deltok i The Amateur Championship, der ingen av våre spillere klarte å avansere til sluttspillet. Nå er det jentenes tu til å forsvare norsk ære.

 

Les også: Norsk nederlag i Skottland 

 

Den prestisjetunge turneringen går helt tilbake til 1893, og årets utgave går av stabelen på  Carnoustie Golf Links. Den tradisjonsrike banen har gjestet syv The Open-turneringer for herrene, samt fjorårets Open-turnering for kvinnene.

 

Totalt er det 144 av verdens beste amatørkvinner som deltar denne uken. Laureen Taylor fra England står som regjerende mester, etter at hun i fjor beseiret franske Alexandra Bonetti i finalen. Taylor ble med sine 16 år turneringens yngste vinner noensinne.

 

En rekke velkjente navn har vunnet turneringen de siste årene, blant annet Azahara Munoz, Anna Nordqvist og Belen Mozo, som alle i dag er å finne på Ladies European Tour og LPGA-touren.

 

Turneringen innledes med to kvalifiseringsrunder tirsdag og onsdag, der de 64 beste avanserer til sluttspillet. Turneringen avgjøres over 18 hull med match-finale lørdag.

 

Norske Camilla Vik deltar også i turneringen, men reiser ikke som en del av den norske troppen, men som individuell utøver.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.