For en avslutning på året for Espen Kofstad! Torsdag sørget han for at Norge får en representant tilbake på Europa-touren i 2015, etter et nervedrama av de sjeldne.

Les også: Referat fra de fem første rundene

 

Losby-golferen startet den sjette og siste runden på delt 19. plass, akkurat innenfor grensen de 25 beste som sikrer kortet. Kofstad hadde en nervøs start ut av portene og gikk de første ni hullene på en over par.

 

Han var på det tidspunktet ett slag utenfor kvalgrensen, og visste at han måtte gå siste halvdel av runden under par. Før dagens runde hadde han gått de samme ni hullene på to over par.

 

27-åringen tråkket heldigvis på gassen da han trengte det som mest.

 

En birdie på det 12. par 5-hullet ble fulgt opp av to birdies på rad på hull 14 og 15, og hadde plutselig Europatour-kortet halvveis ned i lomma. Han var på trygg grunn med to slags margin med bare tre hull igjen å spille.

 

Kofstad fulgte opp med to viktige par, og behøvde bare en dobbelbogey på det avsluttende par 4-hullet. I stedet slo han seg inn på green på to slag, og så birdieputten forsvinne ned i koppen.

 

Kofstad gikk dermed de syv siste hullene på fire under par for å komme seg tilbake til det gode selskap! Det gir ham en imponerende 10. plass på ti under par. 

 

– Vanskelig å beskrive hvor lykkelig jeg er akkurat nå. Et enormt takk til alle i teamet mitt som har hjulpet meg å komme tilbake. utrolig!, skriver Kofstad på sin Twitter-profil.

 

Les hva Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad sier om Espen Kofstads prestasjon her!

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MARATON: Seks lange dager er over. Espen Kofstad spilte sitt livs golf i innspurten på PGA Catalunyas tøffe Stadium Course. (Skjermdump europeantour.com)

 

 

Espen Kofstad hadde før denne uken deltatt i Q-School-finalen tre ganger tidligere. Alle gangene har han vært smertefullt nære å sikre Europatour-kortet: Han har misset med ett slag to ganger, og to slag en gang. Senest i fjor endte Kofstad på 28. plass, bare ett slag bak.

Endelig har han brutt «forbannelsen».

Kofstad spilte på Europa-touren også i 2013. Han kvalifiserte seg til denne via sammenlagtseieren på Challenge Tour i 2012. I følge europeantour.com vil Kofstad få kategori 15 på neste års Europa-tour. De som har spilt med denne kategorien i år, har i snitt spilt halvparten av sesongens 47 europatour-turneringeer.

 

Første turnering for Kofstad i 2015-sesongen går allerede 11.desember. Da er han i Sør-Afrika for å spille Alfred Dunhill Championship på Leopard Creek CC. Det ligger 1.5 millioner euro i potten i denne turneringen som også inngår i Sunshine Tour. Feltet er ganske sterkt med mange gode sør-afrikanske spillere. Charl Schwartzel tok seieren og førstepremien på 237.750 euro i fjor.

 

(Norsk Golf har foreløpig ikke lykkes i å få tak i Kofstad etter runden)

 

Den forrige nordmannen som kvalifiserte seg til Europa-touren gjennom Q-School-finalen var Knut Børsheim, som nå har lagt opp. Bergenseren endte på 7. plass i finalen i 2011, og endte opp med å spille 21 turneringer på Europa-touren året etter.

Kofstad imponerte stort da han forrige uke kvalifiserte seg til Q-School-finalen etter syv måneders skadeopphold. At han gikk hele veien også i finalen vil utvilsomt gå inn i historiebøkene som en av tidenes største norske golfprestasjoner.

 

Golf-Norge spretter champagnen! Send dine gratulasjoner til Espen i kommentarfeltet under!

 

 

Resultater