28-åringen fra Sør-Afrika ledet turneringen fra start til slutt, og med nok en maktdemonstrasjon på sisterunden var det aldri noen tvil om hvem som skulle vinne.

 

Schwartzels vinnerscore på 25 under par ga ham hans niende seier for karrieren, og hans første på Asia-touren.

 

Masters-vinneren fra 2011 vant med utrolige 11 slag på årets Masters-vinner, Bubba Watson, som delte andreplassen med hjemmebanespiller Thitipun Chuyaprakong. Sergio Garcia endte på fjerdeplass, tett etterfulgt av Park Hyun-bin.

 

– Det var en herlig uke. Vi hadde det så bra i fjor da jeg kom på andreplass. Jeg vet hvordan gutta bak meg føler seg, for jeg tapte med syv slag på Lee Westwood i fjor. Jeg spilte solid golf. Jeg er veldig fornøyd, sa Schwartzel etter runden.

 

Formen var så god at i løpet av de 72 hullene han spilte gjorde han bare en enslig bogey. Seieren var hans første siden majortriumfen i april 2011. Dermed smakte seieren ekstra søtt.

 

– Det er alltid litt tøft når man vinner en så stor turnering og ikke vinner igjen. Man er oppe på en sky og føler man kan vinne alle turneringer man stiller opp i. Jeg har vært nære noen ganger. Det er ikke så lett å vinne som noen skal ha det til. Det har vært hardt arbeid, og det er deilig at det faller på plass.

 

– Jeg hadde det alltid inne i meg. Å bare gjøre en bogey oppsummerer hvordan jeg spilte. Det var stort sett feilfri golf. Etter ni hull, da jeg gjorde birdie etter birdie etter birdie fikk jeg en ordentlig luke. Da jeg gikk nedover det 14. og 15. hullet visste jeg at det var over.