– Det er utrolig bittert, for vi hadde virkelig et kjempeopplegg på gang her borte, sier Marius Thorp til Norsk Golf. 

Eurosports golfekspert er på Sawgrass for femte gang, men aldri med et så omfattende opplegg som Discovery hadde lagt opp til denne gangen. Kommentatorparet Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad var med over for å kommentere onsite, Carsten Skjelbreid var programleder, i tillegg var flere reportere, fotografer og folk fra sportsledelsen i Discovery på plass. 

Med Viktor Hovlands deltagelse var det lagt opp til livedekning av tidenes første nordmann i Players Championship, slag for slag, med Thorp som ekspert innenfor tauene. 

Seerne kan fremdeles følge Hovland slag for slag på GolfTV og Eurosport, men rammen rundt blir åpenbart ganske amputert. 

«Spillere vil ikke skrive autografer resten av uken» står det på skiltet der tusenvis av fans vanligvis får navnetrekkene til sine største idoler. (Foto: Svein Magne Kjelby)

– Sykt om de gjennomfører dette

Turneringen virker likevel å gå som planlagt, og det synes Thorp er vanskelig å tro. 

– Det er ganske sykt om de faktisk gjennomfører dette her nå, arrangøren har fått masse kritikk. Det er mulig de går for å spille 36 hull for å få en tellende turnering, men hvis fortsetter å holde åpent for tilskuere her er det jo ganske ansvarsløst.

Det var da Donald Trump erklærte at all flytrafikk til USA fra Europa skulle stoppes, panikken begynte å bre seg. 

Vaktsjef og prosjektleder Svein Magne Kjelby skjønte at det var om å gjøre og handle raskt.

– Etter Trumps lockdown begynte vi å tenke hva slags dominoeffekt dette ville få. Når ingen fly kommer inn til landet, vil det heller ikke være spesielt mange fly til å ta oss hjem. Og det gjelder jo ikke bare teamet vårt på ni, det er jo haugevis med mennesker i hele USA som plutselig fikk hastverk med å komme seg til Europa.

Flybillettene ble revet vekk foran øynene på Discovery-ledelsen, men det endte godt til slutt. Torsdag ettermiddag norsk tid er alle på vei hjem til Norge.

PGA bekrefter forøvrig torsdag morgen at Players Championship vil gå som planlagt.