I 2010, ett år før han tok steget ut i de profesjonelles rekker, spilte Espen Kofstad sitt livs golf og hadde hovedrollen da det europeiske laget slo det britiske laget i den prestisjetunge lagturneringen St Andrews Trophy/Jacques Leglise Trophy på GC Castelconturbia i Italia.

Nå, ti år senere, er han i aksjon på samme bane igjen, i Challenge Tour-turneringen Italian Challenge Open.

I mellomtiden har Kofstad vunnet tre Challenge Tour-turneringen, han har vunnet Challenge-touren sammenlagt, konkurrert flere sesonger på europatouren og vært med i OL, men dessverre har også alvorlige skader i rygg, nakke og hofter satt sitt preg på karrieren hans og tvunget ham til flere sesonger på sidelinjen.

Etter å ha tilbragt fjorårssesongen på europatouren er Kofstad tilbake på Challenge Tour igjen i år. I torsdagens åpningsrunde i Italia, der Kofstad innledet med en runde på par og delt 74.-plass, tok han til Instagram for å reflektere over karrieren.

«For ti år siden spilte jeg St Andrews Trophy på Castle Conturbia Golf Club. Jeg husker jeg gjorde ni birdies de ti første hullene og singlematchen og vant på hull 13. I dag var det en annen historie på Challenge Tour. Jeg var fire over par etter åtte hull, men klarte å snu det og avsluttet på par for dagen. Det er fascingerende hvordan tidene forandrer seg, hvordan tankegangen forandrer seg, og hvordan noe som føltes så enkelt for mange år siden, kan være en enorm kamp i dag. Lærdommen må være å fortsette å kjempe og aldri gi opp!», skriver Kofstad.

Det sies at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves. Kofstad har nå spilt sammenhengende uten alvorlige skadeplager i en lengre periode og ser endelig ut til å ha lagt bak seg skademarerittet fra noen sesonger tilbake. Forhåpentligvis betyr det at det bare er et spørsmål om tid før 33-åringen klarer å etablere seg på europatouren.