Tekst: Kaia Means

I Benamadena, ved foten av Mijasfjellene mellom Málaga og Marbella, ligger en morsom bane i kupert terreng. Torrequebrada er en av de første banene som José Pepe Gancedo designet. Banen åpnet i 1976, og var den gang en skikkelig mesterskapsbane. Det ryktes at sangeren Bing Crosby hadde den på sin liste av favorittbaner.

For å komme seg noenlunde helskinnet gjennom runden, må du over en del vann, forbi busker og trær (de skryter av over 100 forskjellige tresorter på banen), av og til lande på ganske trange fairways og navigere noen doglegs med vanskelig røff. Men belønningen er underholdningsverdien, inkludert kanskje det korteste par-3 hullet du noengang kommer til å spille på en såkalt ’mesterskapsbane.’ Torrequebrada var vert til det spanske åpne mesterskapet i 1979, og er arrangerer fortsatt pro-turneringer, som for eksempel Ecco Tour.

For noen år siden var ikke banen i den beste forfatning, men nye eiere har investert både i et helt nytt vanningsanlegg og pusset opp klubbhus, proshop og garderober i 2007. Helhetsinntrykket er av en klubb som gjerne vil få tilbake et godt renommé.

Runden starter med en dogleg venstre oppover, og når du kommer til første green, det høyeste punktet på banen, har du fin utsikt mot Middelhavet. 

Hull 3, et par 3 hull som bare er 90 meter for proene og 61 fra rød tee, er merkverdig. Greenen er liten, med bunkere bak og på høyre side. Det føles underdimensjonert, men på en søt og morsom måte. Hele banen er bare 5852m fra hvit tee, og 4881m fra rød. 

Signaturhullet er nok det syvende. Her står du høyt oppe og slår ned mot en trang fairway. De fleste velger jern eller rescue på utslaget og legger opp foran et lite vann som beskytter greenen. Når du kjører ned fra teestedet (bil er påbudt på runden) må du så trykke på en knapp som åpner portene slike at du kan krysse en offentlig vei. Porten lukker igjen bak deg når du kjører forbi ned på det 7. fairway.

Et annet morsomt hull er det 11., et par tre hull som voktes av et vann som myldrer med dyreliv, blant annet en flokk med skilpadder.

Og når du kommer rundt på siste ni, har du flere steder fin utsikt mot fjellene. Hvis du er ute etter en bane som krever masse lengde, er ikke Torrequebrada stedet for deg. Men hvis du liker en eksentrisk bane med varierte hull – litegran berg- og dalbane – anbefales denne spanske opplevelsen.