Stjernetreffet i ørkenen fikk en utfordrende dag på Abu Dhabi GC. Vinden tok seg godt opp i løpet av runden og roughen er tøff. Som Kofstad sa i går, det er vanskelig å redde scoren hvis man havner i roughen på innspillet. Det fikk vi se flere ganger når spillere som Rock og McIlroy misset fullstendig på lobslagene sine.

 

I ledelse etter 1.runde finner vi waliseren Jamie Donaldson og Justin Rose på -5. Engelskmannen hadde følgende å si etter runden.

 

– Jeg senket en veldig lang putt på det femte hullet. Den må ha vært 50-60 fot så det var ren bonus. Og bunkerslaget på ni var ikke et vanlig slag heller, det var veldig veldig utfordrende, av typen som man har 50% sjanse til å klare å redde par. Å sette den var virkelig en kjempebonus.

 

Det er jevnt, 31 spillere gikk under par. Først av de 21 spillerne på par finner vi Kofstad. Tidlig start betyr først inn i klubbhuset og først på listen. På en vanskelig bane med disse forholdene er par godkjent. Han deler plasseringen med spillere som Manassero, Harrington og Tiger. Sistnevnte hadde ingen stor dag på jobben. Det toppet seg – bokstavelig talt – med en helmiss på et utslag.

 

 

 

 

 

 

Det har blitt stilt spørsmål ved Rorys skifte til Nike. Kritikerne får nok vann på møllen etter en +3 runde som inneholdt 2 x dobbel bogey. Danske Thorbjørn Olesen er også ny hos Nike og beviste at han takler nytt utstyr uten problemer. En nær feilfri runde på -4 betyr delt 3.plass med Pablo Larrazabal.

 

Mange vil også synes det er hyggelig å se Henrik Stenson og Michael Campbell i toppen med -3. To spillere med mange fans. Dessverre har de en tendens til å gå på en smell i løpet av fire runder. Vi krysser fingrene for begge denne uken. Den ferske Ryder Cup kapteinen Paul McGinley gikk på +4. Vi kan forstå hvis han har tankene et annet sted akkurat nå.

 

Vi kommer tilbake med reaksjoner fra Espen Kofstad.