Fredrik Jacobson gikk til topps i helgens Travelers Championship på PGA-touren, etter at han viste nærspill av skyhøy klasse gjennom hele helgen – i tillegg til at han holdt nervene under kontroll da det dro seg til mot slutten.

20 under par totalt ble fasiten for svensken, som har vært med i en årrekke, men som aldri har gått til topps i en PGA-turnering før nå. Jacobson har tre titler å se tilbake på fra Europa, men altså ingen i USA.

– Dette betyr naturligvis mye, sa Jacobson etterpå. – Jeg kom hit i ’03 etter å ha vunnet i Europa. Jeg visste ikke at det skulle ta meg så lang tid å vinne.

Og han innrømmer at den manglende seieren har plaget ham. Før sesongen lovet han sin fem år gamle datter Emma at han skulle vinne en pokal. Svensken, som har to andre barn også, sier: – Nå kommer de vel til å ønske seg en pokal hver.

Jacobson er faktisk den åttende spilleren i 2011 som vinner en PGA-turnering for første gang. I forrige uke var det Harrison Frazar. Frazar og Jacobsen har til sammen 544 turneringer i PGA-sammenheng, men ingen seire før nå.

TPC River Highlands har vist seg å være en god bane for spillere som jager sine første seire. Bubba Watson vant sin første turnering der i 2010. Hunter Mahan og J.J Henry gjorde det samme i henholdsvis 2007 og 2006.

 

Høydepunkter

Kilde: pgatour.com