Det ble en amputert åpningsrunde av Garmin Norgescup 2 på Kongsvingers GK. Kort tid etter at Silje Torvund Ohma rakk å knuse banerekorden for damer, ljomet hornet over banen på grunn av innkommende tordenvær.

Tre timer senere fikk spillerne beskjed om at spillet var avblåst for dagen. Med overvann på enkelte greener og mer uvær i vente ble det besluttet å korte ned turneringen fra 54 til 36 hull, avlyse onsdagens andrerunde, og gjennomføre resten av åpningsrunden onsdag.

Samtidig ble det besluttet å sette cuten etter 18 hull.

Den avgjørelsen ble imidlertid bare stående noen få timer. Senere på ettermiddagen etter at alle spillerne hadde forlatt anlegget, gjorde Norges Golfforbund turneringsledelsen oppmerksom på en bestemmelse som står i NGFs spill- og turneringsbestemmelser 2020:

Vi beklager at det har blitt mye frem og tilbake, og legger oss flate for det

NGF på Garmin Norgescups Facebook-profil

«Dersom en turnering må avkortes, skal det ikke gjennomføres en cut før alle runder før cut (som beskrevet i turneringens bestemmelser) er fullført».

– Det denne beskrivelsen sier, er at hvis det på forhånd er bestemt at cut skal gå etter to runder, kan vi ikke endre det underveis i turneringen, sier turneringskoordinator i NGF, Rolf Karlsen, til Norsk Golf.

Han sier at man må helt tilbake til 2004 for å finne den turneringen som gjorde at regelen kom inn i turneringsbestemmelsene.

NGF skrev på Garmin Norgescups Facebook-profil tirsdag ettermiddag at turneringen fortsatt skulle kuttes til 36 hull, men nå skulle gjennomføres uten cut.

To timer senere kom imidlertid en ny kontrabeskjed på Facebook-kontoen. Der skrev de at de nå jobbet med en løsning for å få gjennomført en finalerunde, og dermed trakk tilbake beslutningen om å kansellere runde tre.

– Vi beklager at det har blitt mye frem og tilbake, og legger oss flate for det, skriver NGF på Garmin Norgescup-siden.

(Artikkelen fortsetter under)

Her informerer TD Lars Otto Bjørnland feltet under tirsdagens åpningsrunde om at turneringen kortes ned fra 54 til 36 hull. Den avgjørelsen gikk de vekk fra senere på kvelden igjen. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Nærmere klokken 10 på kvelden, bare ti timer før de første spillerne skulle slå ut igjen, kom omsider den endelige beslutningen.

Der kom de til slutt frem til en løsning for å få gjennomført 36 hull, samt en finalerunde på torsdag.

Hvordan finalerunden kjøres, blir det tatt en beslutning på når de ser hvor mye av runde to som blir gjennomført på onsdag:

Planen nå er som følger:

• De som ikke er ferdigspilt, går dit de avsluttet spillet tirsdag, og gjenopptar spillet kl. 08:00 på onsdag

• De som ikke har startet runde 1, starter fra kl 08:21 og forholder seg til de siste publiserte starttider for runde 1.

• De som starter sin runde 1 på onsdag, spiller ferdig den, og går direkte ut på sin runde 2 (med ca 30 min pause).

• De som startet sin runde 1 på morgenen tirsdag, vil starte sin runde 2 ca kl 18:00 på onsdag.

• Starttider på runde 2 ligger her.

• Feltet spiller så lenge lyset tillater det på onsdag, og runde 2 fullføres på torsdag morgen.

• Det blir cut etter 36 hull, og en finalerunde på torsdag.

• Hvordan finalerunden spilles, avgjøres ut fra hvor mye golf feltet får spilt på onsdag.

NGF avslutter Facebook-innlegget med å beklage igjen at det ble mye frem og tilbake.

– Grunnen til at ukens turnering har vært et vanskelig puslespill å sette sammen, har vært på grunn av det store startfeltet på 156 spillere. Vanligvis er det vært 78 spillere i Norgescup, og noen få turneringer med 120, sier Rolf Karlsen til Norsk Golf.

Han sier at alle deltagerne i turneringen har fått beskjeder underveis via mail og SMS i tillegg til Facebook-innlegget.

– Siste beskjed kom ut klokken ti i går kveld. Risikerer man ikke at noen av spillerne med tidlig starttid dagen etter ligger og sover når den beskjeden kommer?

– Det var allerede kommunisert tidligere på dagen at spillerne som hadde tidlige starttider onsdag ikke ville få noen endringer i planene. De endringene som har skjedd, vil gjelde fra etter klokken 13 på onsdag, sier Karlsen.

I skrivende stund er gjennomføringen av første runde gjenopptatt på Kongsvingers GK.

– Det ble dessverre mye frem og tilbake i går, og det har vi beklaget overfor spillerne. Men tilbakemeldingene fra de spillerne vi har pratet med på morgenkvisten i dag, har stort sett vært at vi har landet på den riktige løsningen, sier Karlsen.

Mens tirsdagen regnet bort, ser det ut til å bli langt hyggeligere vær i Kongsvinger onsdag og torsdag med sol og temperaturer på 15-17 grader.