Friestad på 11. plass

Are Friestad fortsatte klatringen opp leaderboardet i avslutningsrunden av Club La Santa Championship.

Med en fin sisterunde på 70 slag, en under par, klatret Stavanger-golferen to plasser opp til en delt 11. plass i årets fjerde Ecco Tour-turnering. Dermed har han klatret 29. plasser siden onsdagens åpningsrunde.

Med tre birdies, en eagle og fire bogeys på scorekortet ble marginen opp til toppen til slutt på fem slag. Lederen før siste runde, John Davies (Danmark) holdt hodet kaldt, og vant slaget foran svenske Eric Blom med en totalscore på -11.

Ukens turnering var Are Friestads tredje på årets Ecco Tour. De to første endte med misset cut. Den siste tiden har imidlertid formen vært bedre, og i årets første Norgescup-turnering på Solastranden for snaue to uker siden gikk han helt til topps.

Neste turnering på Ecco Tour-programmet er Samsø Classic fra 6. til 8. juni.

Runde 2

Are Friestad klatret 27 plasser i andrerunden av Club La Santa Championship. Han ble den eneste norske spilleren som klarte cuten.

Det blir opp til Stavanger-golferen Are Åsland Friestad å forsvare norsk ære på Nivå Golf i ukens Ecco Tour-turnering. Med en feilfri andrerunde uten bogeys på fire under par (67), klatret han fra 40. og opp til 13. plass, fem under par totalt og seks bak lederen John Davies (Danmark).

Friestad var beste nordmann etter åpningsrunden, med nærmeste landsmenn bak seg nede på 75. plass. Med 48 spillere som får spilt fredagens avslutningsrunde, ble det tidlig fri for både Martin Engelsgjerd, Øystein Engevik, Dennis den Roover og Christian Aronsen, da ingen av dem maktet å ta seg over cutstreken torsdag.

Friestads klubbkamerat Martin Engelsgjerd endte en over for turneringen, og misset med det cuten med to slag. Tre bak endte Øystein Engevik på +4, mens Dennis den Roover landet til slutt på +6. For Christian Aronsen ble det + 7, uvant kost for lederen av tourens Order of Merit.

– – – – – –

Runde 1

Stavanger-golferen Are Friestad er beste nordmann etter første runde av Club La Santa Championship på delt 40. plass. Forhåndsfavoritt Christian Aronsen har over 100 spillere foran seg på leaderboardet.

Åpningsrunden av ukens Ecco Tour-turnering på Nivå Golf i Danmark var av det labre slaget sett med norske øyne. Med Elias Bertheussen og Anders Kristiansen på startstreken på Challenge-touren for første gang denne sesongen på torsdag, er det noe svekket norsk deltagelse i Danmark.

Likevel er lederen av Ecco Tour Order of Merit, Christian Aronsen og fire andre nordmenn med i feltet, men ingen av dem maktet å hevde seg i toppen i onsdagens åpningsrunde.

Best plassert er vinneren av årets første Norgescup-turnering for to helger siden, Are Åsland Friestad. Med mange lave scorer, holdt hans runde på en under par (70) kun til en delt 40. plass. Friestad gjorde tre birdies, to bogeys og resten par på sin runde. Når to runder gjenstår har han syv slag opp til danske John Davies i tet. Danskene dominerer på hjemmebane, og okkuperer de tre øverste plassene på leaderboardet.

Neste nordmann på listen bak Friestad er Øystein Engevik og Martin Engelsgjerd på en over par og delt 75. plass. Dennis den Roover deler 110. plassen på tre over par sammen med Christian Aronsen, som var dagens store norske skuffelse. Forhåpentligvis får han skuta tilbake på rett kjøl torsdag. Også tidligere denne sesongen har han vist evnen til å kjempe seg tilbake etter en dårlig start. Under Mediter Real Estate Masters for en halvannen måned siden åpnet han med en 79-runde, og svarte med 66 slag dagen etter.