Tekst: Christian Furu

 

Inspirasjonen og utviklingen av TW ´13 startet med Tiger Woods selv. «Jeg trener med Nike FREE teknologi hele tiden. Så jeg spurte, hvorfor ikke spille golf med dem?», sier Woods. Nike tok ham på ordet og i samarbeid har de utviklet en sko som allerede har fått nærmest ikonisk status. Om hvordan det er å bruke TW ´13 sier Woods; «Nå er føttene mine sterkere og jeg føler meg mer atletisk. Disse skoene gir meg frihet til å bevege meg og lar meg slippe løs mer kraft gjennom svingen.»

 

FREE teknologien skal tilpasse seg fotens bevegelser. Sålen er laget for å bringe golferen nærmere underlaget og overføre energien mellom fot, sko og underlag på en effektiv måte. TW ´13 har lav vekt men allikevel god støtte. Nylonstropper strekker seg rundt hele skoen og festes ved lissene. 

 

Toby Hatfield ved Nike Innovation Kitchen sier følgende; «En idrettsutøver trener hver eneste del av kroppen, bortsett fra kanskje foten. Naturlig bevegelsesteknologi øker muskelstyrken og fleksibiliteten i foten. Det framhever det menneskelige potensialet i hver enkelt utøver.»

 

TW ´13 er tilgjengelig i hvit og sort med røde detaljer. Veiledende pris er 1.795,- og den er allerede på plass i en del butikker selv om offisiell salgsdato er 8.juni.

 

Se reklamen for den nye skoen her