spacer.gif

Samtidig som Rory McIIroy skrev golfshistorie denne helgen ved å bli den yngste vinneren på nesten et århundre, med den laveste totalscoren i turneringen noensinne (-16), filmet tv-kameraene ved flere anledninger det store gliset til faren Gerry på sidelinjen. Etter at Rory dyttet i sin siste putt som sikret seieren kom faren ut på greenen og omfavnet sønnen sin. Etterpå ble pappa-McIlroy dedikert seieren i anledning farsdagen som var. Nå viser det seg at han snart kanskje får enda flere grunner til å smile.

Avisen Belfast Telegraph skriver nemlig at Gerry for noen år tilbake satte 100 pund, snaue 900 kroner hos et lokalt bettingselskap på at sønnen skulle vinne en British Open-tittel innen han fyller 25 år, med en odds på intet mindre enn 500/1. Siden har oddsen sunket og sunket, og etter helgens US Open seier ble Rory plutselig gjort til bookmakernes favoritt før The Open med en odds på 6/1. Og skulle spådommen oppfylles neste måned, eller et av de neste tre årene vil Gerry McIlroy inkassere en sum på 50 000 pund, rett i underkant av 450 000 kroner. 

Gerry har alltid hatt tro på sønnen sin – da Rory var ung hadde han tre jobber på en gang for å kunne støtte sønnens golfkarriere. Og det var ikke bare Rory McIlroy som fikk fylt opp bankkontoen da han seiret på Congressional-banen søndag. En av hans klubbmedlemmer ved Holywood Golf Club hjemme i Nord-Irland vant 25 000 pund da også han for noen år tilbake hadde satt penger på at den lokale klubbhelten skulle vinne. Det veddemålet gikk nærmere bestemt ut på at Rory skulle vinne en major-tittel innen han fylte 25. 

Kanskje ligger det noe i uttrykket «the luck of the Irish», eller nærmere bestemt «the Northern-Irish»?