Tom Lewis var navnet på de flestes lepper etter første runde av British Open i sommer. Amatøren ledet sammen med Thomas Bjørn, og ikke bare ledet han – han imponerte alle med sin rolige fremtoning og tilsynelatende uanfektede approach til de neste rundene han spilte. Han vant til slutt Silver Medal som beste amatør, den samme pokalen Marius Thorp vant for noen år tilbake, og Lewis ble av mange trukket frem som et fremtidig britisk golfhåp.

Walker Cup i helgen var Lewis’ siste turnering som amatør, og nå går han over i de profesjonelles rekker. Verdenstreer Rory McIlroy gjorde akkurat det samme for fire år siden. Ikke bare ble han proff, han sikret seg kortet for Europatour-spill på bare fire turneringer, takket være sponsorinvitasjoner, og så vant han turneringer på begge sider av Atlanteren på særdeles imponerende vis. Og i år ble han den yngste vinneren av US Open siden Bobby Jones vant i 1923.

McIlroy har med andre ord etterlatt seg store, dype fotspor, men Lewis håper å kunne tråkke i dem. Og han har faktisk et bittelite forsprang på nordiren. Walker Cup-laget Lewis var en del av, slo faktisk USA, mens McIlroys Walker Cup-lag tapte. Og Lewis ledet altså British Open en dag som amatør. Det gjorde aldri McIlroy.

– Det hadde vært fantastisk å følge i Rorys fotspor, men jeg vet at det vil bli veldig, veldig vanskelig, sier Lewis til BBC Sport. – Å bli noe i nærheten av så god som Rory, ville vært herlig, men jeg vet at jeg bare må trene og trene. Jeg vet at jeg ikke ønsker å gå til kvalifiseringen for neste års Europatour, så jeg må skaffe meg kortet i løpet av de sju neste turneringene hvis jeg skal unngå det. Jeg ønsker selvfølgelig å spille i de beste turneringene, men jeg trenger sponsorinvitasjoner.

Lewis trenger å spille inn om lag 200.000 pund på litt under tre måneder. Og han har allerede fått sine første invitasjoner. Han er tilbudt en plass i neste ukes Austrian Open, i tillegg til Dunhill Links Championship i oktober.

Og her er Lewis’ liste over mål og i den rekkefølgen han ønsker å oppnå dem:

– Jeg ønsker å skaffe meg kortet, beholde det, så vinne en turnering, deretter ende på topp ti på Order of Merit (Race to Dubai, red.anm), kvalifisere meg for Ryder Cup og deretter vinne noen majorturneringer. Det hadde vært fint å vinne min første turnering i løpet av tre eller fire år, selv om det kan skje i løpet av de neste månedene. Men hvis jeg ikke har vunnet før jeg fyller 23, så blir jeg skuffet.

Og hva skal han gjøre med sine første premiepenger fra sin første seier?

– Jeg skal betale ned gjelden til mamma og pappa og takke noen mennesker, ler han.

Kilde: golf365.com