Sergio Garcia hadde opprinnelig bestemt seg for ikke å forsøke å kvalifisere seg til US Open gjennom en av mange kvalifiseringsturneringer. Han hadde håpet å klare å unngå akkurat det. Men det klarte han ikke. Han er fortsatt ranket som nummer 75 i verden, og det betydde at for å få være med i US Open i midten av juni, måtte han kvalifisere seg.

Spanjolen bestemte seg for gi det et forsøk, og mandag sikret han seg en billett til Congressional ved å overleve et omspill som involverte hele sju spillere.

Garcia gikk runder på henholdsvis 68 og 67 slag. Det er første gang siden 1999 han har vært nødt til å kvalifisere seg, og med US Open-turneringen i midten av juni deltar han dermed i sin 47. majorturnering på rad.

En mann som har enda flere, men som ikke vil få flere med det aller første, er Vijay Singh. Han møtte ikke opp til sin kvalifisering, og går dermed glipp av US Open for første gang på 17 år. Han har deltatt i 67 majorturneringer på rappen, helt tilbake til US Open i 1994.

Her er enda noen som kvalifiserte seg mandag:

– Sam Saunders – Arnold Palmers barnebarn.

– Steve Irwin, sønnen til den trefoldige US Open-vinneren Hale Irwin.

– Fred Funk, mannen som fyller 55 år om en uke.

Totalt er 150 spillere klare for US Open. Det betyr at seks plasser er tilgjengelige dersom noen skulle klare å bryte inn blant de 50 beste i verden i løpet av denne uken. Om Tiger Woods deltar, blir avklart i løpet av denne uken.

Kilde: Associated Press