Den noe anonyme Valero Texas Open var tidligere del av PGA Tours Fall Series. Høstsesongen som var siste sjanse til å klatre på pengelisten. I 2009 ble den del av den vanlige terminlisten for FedEx Cup. Noe spesielt er det at mange spillere mener banen er svært dårlig. TPC San Antonio er designet av Greg Norman og havner på 50.plass av 52 baner når proffene skal rangere dem.

 

Nå er den åsted for siste finpuss for Mastersklare spillere og siste desperate forsøk for dem som står utenfor. Det er nemlig en plass igjen i feltet på Augusta. Hvis vinneren av Texas Open ikke allerede er kvalifisert vil han bli invitert til Masters.

 

I ukens felt finner vi Rory McIlroy, Matt Kuchar, Jamie Donaldson, Jim Furyk, Charl Schwartzel, Ian Poulter, Peter Hanson, Gonzalo Fernandez-Castano og Padraig Harrington. Marcel Siem har fått invitasjon fra sponsoren og kommer over for å gjøre et siste forsøk på å kvalifisere seg. Etter seieren i Marokko var han inne på topp 50 helt til Houston Open var ferdigspilt. Da falt han til 51.plass. 

 

Mest spenning knytter det seg nok til Rory McIlroys form. Er han på rett vei? Treneren har sagt at han har jobbet godt i det siste og funnet tilbake til svingen. Han avlyste en tur til Haiti for å spille denne uken. Meningen var at Houston Open forrige uke skulle være siste test, nå blir det nok en uke i The Lone Star State. Han fikk forøvrig med seg NBA kampen mellom San Antonio Spurs og Miami Heat. Ikke umulig at dette er bedre oppladning enn å reise til Haiti.

 

 

 

 

 

Det alle forbinder med denne turneringen er Kevin Nas utrolige 16 slag. En god dag for oss amatørgolfere.

 

 

 

 

 

 

Viasat Golf og Viaplay sender fra kl.21 torsdag og fredag, kl.19 lørdag og søndag.