GJERDRUM GK//

Gjenreiste klubben etter skredet – nå hedres han

Den 30. desember 2020 våknet Ove Silkoset til katastrofen. Nå er han utnevnt til æresmedlem i Gjerdrum GK for sin innsats i gjenoppbyggingen etter skredet.

Gjerdrum GK
Ove Silkoset (t.v.) ledet Gjerdrum GK før og etter kvikkleireskredet i 2020, og er nå utnevnt til æresmedlem i klubben. Innfelt er han sammen med styreleder Immi Bakstad Andersen (midten) og nestleder Jens Petter Nilsen.
Publisert Sist oppdatert

– Ask er ei lita bygd. Sårene har nettopp begynt å gro. Ti av bygdas innbyggere mistet livet, og mange flere mistet husene sine. Over 1600 mennesker ble direkte berørt av skredet, og ingen er uberørte, forklarte styreleder Ove Silkoset til Norsk Golf åtte måneder etter den tragiske desemberdagen i 2020.

Klokken 03.56 gikk strømmen i 1000 husstander. To minutter etter mottok hovedredningssentralen de første nødmeldingene. 

Gjerdrum GK var i ferd med å legge sitt beste år bak seg da skredet rev med seg ti mennesker, 31 boenheter og tre golfhull.

Ønsket å hjelpe bygda

– Vi ønsker å hjelpe bygda vår. Vi tenker at golfklubben kan å være et viktig samlingssted i lokalsamfunnet, et miljø og fristed der vi alle kan ta hverdagen tilbake, få livet til å gå videre. Det er den tanken som driver oss, sa Silkoset til Norsk Golf i 2021.

Nå er den tidligere styrelederen utnevnt til æresmedlem i klubben.

«Han ble valgt inn i styret på ekstraordinært årsmøte i 2009 og var styreleder fram til årsmøtet i mars i fjor. Han har ledet gjenoppbyggingen av golfbanen etter skredet, og er fortsatt leder av klubbens skredkomité i forhandlinger med Gjerdrum kommune og Naturskadeordningen,» forteller Gjerdrum GK i sin begrunnelse.

Selv om han etter eget ønske valgte å takke nei til å videreføre styrevervet i klubben, er det mange som fortsatt spør Silkoset om smått og stort når egen kunnskap ikke strekker til.

«Han er en uvurderlig kilde til kunnskap om det meste, en kunnskap som vi håper å kunne dra nytte av også i framtiden,» skriver klubben.

Også Lórange hedret

Også Henrik Lórange er utnevnt til æresmedlem.

Æresmedlemskapet gir Silkoset et livslangt og gratis medlemskap med fritt spill i Gjerdrum GK. Den samme utmerkelsen fikk Henrik Lórange på det nylig avholdte årsmøtet.

Lórange var drivkraften bak etableringen av Gjerdrum Golfklubb den 25. juni i 2002.

Han ble valgt som klubbens første styreleder og var styreleder fram til det ekstraordinære årsmøtet i 2009 da Ove Silkoset overtok vervet.

«Lórange var aktivt med i planleggingen og byggingen av golfbanen på Brådal. Sammen med andre har vi han å takke for at vi i dag har en golfklubb og golfbane,» formidler klubben og gratulerer de to æresmedlemmene med utmerkelsene.

LES OGSÅ//

Powered by Labrador CMS