Skotske Scott Jameison satte tonen tidlig med en runde ni under par, men det var under langt enklere forhold enn det Viktor Hovland måtte stri med på åpningsrunden. Men litt vind vipper ikke Oslo-gutten av pinnen, og etter de første 18 hullene er fasiten 64 slag, hele åtte slag under par. Det holder til en andreplass etter dag én.

-Jeg slo ikke ballen så bra i begynnelsen, men det kom seg etterhvert som jeg våknet fra jet-lag´en, smilte Hovland i intervju vist på Viaplay etter runden.

-Det var en del vriene pinneplasseringer, men jeg er veldig komfortabel med å putte på denne gresstypen.

Fredag er det ventet at det skal blåse opp ytterligere, det betyr at mange vil få trøbbel med å gå lavt. Heldigvis for Hovlands del går han ut grytidlig, klokken 04.30 norsk tid, da vil vinden sannsynligvis være rolig i forhold til hva den blir senere på dagen.

Stjernetrio: Kun én spiller ligger høyere på verdensrankingen enn Viktor Hovland i DP World Tour-turneringen i Abu Dhabi. Collin Morikawa fikk en tøff start på turneringen etter en åpningsrunde på +1. Tommy Fleetwood åpnet på -4 og ligger åtte slag bak Hovland. (Foto: Getty Images)

Kofstad kan klare cuten

Espen Kofstad kom inn reserve i tolvte time, og kom ikke til Abu Dhabi før dagen før turneringen startet. 34-åringen var en av de siste som spilte i de krevende forholdende torsdag, og kjempet seg inn på par. Scorekortet rommet alt fra en eagle til en dobbelbogey, men det viktigste var at veteranen er har helgespillet innenfor rekkevidde. Par-runden betyr en delt 77.plass, sammen med spillere som Rory McIlroy, Henrik Stenson og Danny Willett.

LEADERBOARD

Du kan følge Viktor Hovlands runde slag for slag på Viaplay fra klokken 04.30 fredag morgen, da er nordmannen en av de som spiller i featured groups, sammen med Tommy Fleetwood og Collin Morikawa.