Runde 4

Den norske jenta fikk slite litt den siste runden i Spania. Etter en dobbel bogey allerede på det første hullet, måtte Skarpnord virkelig slå til for å kunne holde en god possisjon samenlagt.

Skarpnord viste også på hull 4 at hun var villig til å kjempe, med en flott birdie. Desverre, sett med norske øyne, var det flere hull som ga det norske håpet hodebry. Det ble et slag over par på hull 5, 11 og 14. Men på hull 15 kunne Skarpnord igjen juble for nok en birdie. Det ga sarpingen et ok runderesultat, med tre slag over par.

Sammenlagt havnet Skarpnord på +5 slag, og en delt 24. plass, med 3412 euro i pengepremie.

Vinneren sammenlagt i Spania ble engelske Melissa Ried, som havnet åtte slag under par sammenlagt.

 

Runde 3

TEKST: Christian Døvle

Marianne Skarpnord deler 24. plassen i Open de Espana Femenino før siste runde..

Sarpingen startet dagen på 37. plass før lørdagens tredjerunde i Spania, og klatret opp til en delt 24. plass med en runde på par (72). Det betyr at hun har klatret hele 83 plasser på to runder, og hun er nå to over par totalt.

Ni slag foran henne ligger amerikanske Beth Allen som er i tet. Skarpnord står med 23. plass i Finnair Masters og ANZ RACV Ladies Masters som årsbeste, og ligger nå godt plassert til å kunne bedre denne statistikken. 

Ukens turnering i Spania markerer Caroline Martens sitt comeback på Ladies European Tour etter lenger tids skadeavbrekk. Dessverre falt hun fra 53. plass ned til 71. plass lørdag, etter å ha gått på 80 slag (+8). Hun er nå tolv over par, og har kun en spiller bak seg på resultattavlen.

Søndag går Marianne Skarpnord ut klokken 09:30, i ball sammen med Stefanie Michl fra Østerrike og tyske Caroline Masson. Martens slår på sin side ut kl. 10:40 med Zuzana Kamasova (Slovakia) og Kym Larrat (England).

 

Runde 2

Etter å ha prestert å gå på hele 78 slag på La Quinta Golf & Country Club torsdag, skulle det bli andre boller fra østfoldingen på fredagens andrerunde.

Med en runde på 68 slag, fire under par, bedret hun åpnigsrunden med hele ti slag, og klatret samtidig fra 107. til 37. plass, hele 70 plasser over der hun startet dagen. Hun ble med det dagens store klatrer i Spania. Nå ligger hun to over totalt, men kan nok se langt etter å melde seg inn i tetkampen. Spanske Tanja Elosegui ligger 11 under par, 13 slag foran Skarpnord. Elosegui leder med fire slag på amerikanske Beth Allen og Lee-Anne Pace fra Sør-Afrika.

Også Caroline Martens er i aksjon i Spania denne uken. Hun åpnet fire slag bedre enn Skarpnord torsdag, men med sin andre 74-runde på rad er hun nå to slag bak henne på delt 53. plass. Dermed klarte hun også cutgrensen med to slags margin.

 

Runde 1

Torsdag ble alt annen enn en vellykket dag for Marianne Skarpnord i Spania. Med 23. plass som årsbeste på Ladies European Tour jager Marianne Skarpnord en topplassering, men det ser nok ikke ut til at det skal bli denne uken.

Med en åpningsrunde på 78 slag, syv over par på La Quinta Golf & Country Club er sarpingen nede på en delt 107. plass. Hun har hele 13 slag opp til waliseren Becky Brewerton som leder med ett slag etter en flott 67-runde.

Turneringen spilles over fire runder, og avsluttes søndag.