NM 2024 // DAG 3

Grimstad koblet grepet: – Jeg skal bare «gønne» på

Renate Hjelle Grimstad går ut med fem slags ledelse under søndagens finalerunde i NM. Men hun har ingen planer om å slippe foten av gassen.

Renate Hjelle Grimstad
Renate Hjelle Grimstad slår ut på Bogstads andre hull lørdag. Hun leder NM med fem slag når 18 hull gjenstår.
Publisert Sist oppdatert

RETTELOGG

30/6 kl 06.02: I den første versjonen av denne saken skrev vi etternavnet til Henriette Spilling Gjelten feil. Det er nå rettet.

– Spilleplanen har fungert bra til nå. Så jeg skal bare «gønne» på videre, sier Renate Hjelle Grimstad.

Når 18 hull gjenstår i årets Norgesmesterskap, er Stavanger GK-proffen fem slag foran røkla. Og mer kunne det blitt om hun ikke hadde gitt bort to slag med bogeyer på hull 16 og 18 på tredjerunden.

Spørsmålet er om hun gjorde det for å skape litt spenning også i dameklassen under årets Norgesmesterskap på Oslo Golfklubb.

Tøft for hodet

– Nei, det var ikke hensikten, avfeier hun. – Men jeg kjente i dag at jeg begynner å bli litt sliten. Kroppen føles pigg og bra, men det er tøft for hodet i denne vinden. Og det var godt å være ferdig på hull 18. Så får vi rydde opp i et par småting før morgendagen.

De to første dagene var det lange spillet bra, men putteren heller kald. 

– I dag var det helt motsatt. Så jeg måtte stole mye på nærspillet og puttingen. Og heldigvis var det skarpt nok til å komme inn på den scoren jeg fikk, sier Hjelle Grimstad etter sin 74-runde, tre over par.

– Hva gjør du for å lade batteriene til i morgen?

– Det blir yoga, som er blitt min nye bestevenn. Og jeg skal få i meg litt god mat, og ellers bare ha det hyggelig og koselig i boligen med resten av Stavanger-gjengen. Morgendagen får komme når den kommer, sier hun.

Ett slag av gangen

Nærmeste utfordrer til NM-tittelen er Emilie Myklebust Bjørge (Ålesund GK). Lørdag leverte hun den laveste runden på 71 slag, en under par. Med +8 totalt har hun fem slag å hente inn på Hjelle Grimstad. 

Uten at hun tenker for mye på det.

Emilie Myklebust Bjørge
Emilie Myklebust Bjørge klatret opp til andreplass på ledertavlen lørdag.

– Jeg tar bare ett slag av gangen og forsøker å nyte situasjonen jeg er i, sier hun. – Og jeg har ikke en gang sett på ledertavlen. Så det som skjer i morgen, får bare bare skje.

– Hva gjorde du bra i dag som må gjenskapes på de siste 18 hullene?

– Jeg følte at spillet var ganske stabilt i dag. Roughen er tjukk og vinden var sterk. Men jeg jeg slo ballen bra og satte noen gode putter, så det var artig. Det er en god følelse å gå under par på en dag som denne, sier Myklebust Bjørge.

Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) følger på tredjeplass etter runder på 74, 73 og 79 slag. Hun er dermed +10 totalt og sju slag bak Renate Hjelle Grimstad. 

Her er ledertavlen

Henriette Spilling Gjelten er nummer tre før de siste 18 hullene i årets NM.
Powered by Labrador CMS