President Clintons turnering ble like jevnspilt som vi trodde på forhånd, og hele fem spillere delte andreplassen. Charley Hoffman, Brendan Steele, Sung Joon Park, Steve Wheatcroft og Matt Kuchar spilte alle fremragende, men endte til slutt ett fattig slag bak Haas.

 

Med en totalscore på hele 22 under par, var vinneren overrasket over egne prestasjoner.

 

– Hvis du hadde fortalt meg før vi startet at jeg skulle vinne denne uken, hadde jeg ledd av deg. Jeg følte ikke at spillet var godt nok da jeg kom hit, så det var utvilsomt mye press, sa Haas til pgatour.com etter seieren.

På grunn av problemer med håndleddet tok han det ekstra rolig i årets vinterpause, og mente selv at treningsgrunnlaget i utgangspunktet ikke var godt nok til å vinne.

 

 

 

Seieren i Humana Challenge gjorde underverker for rankingen, for med sin sjette seier i karrieren gjorde Haas et hopp fra 127. plass opp til en sterk niendeplass i årets Fedex Cup.

 

Norskamerikanske Erik Compton, som var i delt ledelse etter tre runder, nådde ikke helt opp den siste dagen. To under par var ikke godt nok på en dag da de fleste scoret lavt, så han måtte ta til takke med en tiendeplass.

Knut Børsheims gamle lagkamerat fra Arizona State University, Scott Pinckney, dabbet også av mot slutten. Med 16 under par totalt endte han på en delt 20.plass, ett slag foran blant andre Phil Mickelson, svenske David Lingmerth og fjorårsvinneren Patrick Reed.

 

Av de fire svenskene i startfeltet, var det bare Lingmerth som klarte cutten. Jonas Blixt, Carl Petterson og Fredrik Jacobson fikk nemlig helgefri i California.

 

Neste uke er det duket for Phoenix Open og sesongstart for Tiger Woods.