Det forteller 19-åringen fra Larvik i et intervju i Østlandspostens papirutgave onsdag.

Larvik-golferen kom til kort i Web.com Tour-kvalifiseringen for tre uker siden. Nå skal han forsøke å en fot innenfor Web.com Tour via touren i Sør-Amerika.

Topp fem på PGA Tour Latinoamérica får direkteplass til Web.com Tour, mens de fem neste går til finalen av neste års Q-School. PGA Tour Latinoamérica spilles fra mars til starten av juni, og fra september til starten av desember.

– Jeg håper å være topp ti når året er ferdig, sier Halvorsen til Østlandsposten.

I tillegg er han sikret minimum syv starter på den europeiske Challenge Tour. Halvorsen fikk et tøft møte med Europas nest øverste nivå i fjor, i det som var hans første sesong som proff: På de syv turneringene han spilte misset han cuten i seks av dem.

Halvorsen, som flyttet alene til Florida som 16-åring høsten 2013, ble proff 1. april i fjor. Han sier til Østlandsposten at det er stor forskjell på junior- og amatørgolf og livet som profesjonell tourspiller.

– Som junior og amatør føler man seg mye bedre. Det skiller mer på spillerne og man kan henge med høyt uten å ha dagen. I proffturneringer står det 150 andre spillere som skal spille den turneringen like bra eller bedre enn deg. Da er det mye mindre rom for feil, og de man gjorde som junior har man ikke råd til her, sier Halvorsen til sin lokalavis.

Halvorsen blir den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica. Vilhelm Bogstrand (Oslo GK) spilte syv turneringer på touren i 2014. Det endte med 211. plass på pengelisten, og stusselige 661 dollar i inntakt.

Siden oppstart i 1991, gikk touren under navnet Tour de las Américas. Amerikanske PGA Tour tok turneringsserien under sine vinger i 2012.