«Han satte standarden for alle oss andre»

Onsdag mottok Golf-Norge den triste beskjeden om at Johan Elgborn har gått bort. – Vi har mistet en hedersmann, sier Fredrik Due i NGF.

Publisert

Det er ikke få spillere, ledere og trenere i Golf-Norge som fikk lære den populære PGA-proen å kjenne. Det fikk også Norsk Golfs lesere da Elgborn i flere år var ansvarlig for magasinets instruksjonssider.

Men onsdag tapte han kampen mot kreften, bare 54 år gammel.

– Vi er mange som går rundt med en stor klump i halsen nå, sier Fredrik Due, avdelingsleder for bredde og utvikling i Norges Golfforbund.

– Mine første møter med Johan hadde jeg som aktiv spiller. Jeg søkte hjelp for å bli bedre, men han var en populær PGA-pro i Oslo GK, og det sier ganske mye om Johan Elgborn at han nesten alltid var fullbooket, det var han hele livet.

– Han var ekstremt kunnskapsrik som trener. I tillegg var han god til å spille selv og en person som alle ville være sammen med.

Da Johan Elgborn byttet arbeidsgiver og flyttet sine populære protimer til Kragerø, var det Fredrik Due som overtok ansvaret for juniorene i Oslo GK.

– Jeg var ikke i nærheten å ha den samme erfaringen som Johan. Det var store sko å fylle, innrømmer han.

Men veiene mellom de to proene skulle igjen krysses da Due etter ti år i Oslo GK takket ja til jobben i NGF, og Johan Elgborn ble hentet hjem igjen til klubben på Bogstad.

– Johan etterlater seg et stort hull når han nå er borte, understreker NGFs breddesjef.

– Gjennom hele sin jobbkarriere var han tro mot det han likte best, det han var best til, det han elsket. Han var ute på feltet og coachet spillerne. For Johan spilte det aldri noen rolle om det var det yngste eller eldste medlemmet, eller den hardtsatsende spilleren. Han ga alltid av hele seg og hele sin kunnskap. Han var en hedersmann, en hederspro. Og satte med det en standard for alle oss andre.

Samtidig som mange nå sørger over PGA-proens bortgang, etterlater han seg en arv som føres videre.

– Det var Johan, med hele sin kunnskap og sitt arbeid, som gjorde meg stolt av å være golftrener. Og selv om vi gjerne skulle sett at han kunne holdt på mye lenger, vil den stoltheten leve videre, ikke bare i meg, men i trenerfaget og -miljøet, poengterer Fredrik Due.

Lars Johan Elgborn ble bare 54 år. Han bisettes fra Ullern kirke tirsdag 12. juli kl 14.00. I dødsannonsen opplyser familien at like kjært som blomster er en gave til junior- og elitearbeidet i Oslo Golfklubb.

Ønsker du å skrive eller lese minneord? Her er minnesiden på jolstad.no

Powered by Labrador CMS