Minigolfbanen, som har fått navnet «Adventure Golf»,  har flere elementer som mange vil dra kjensel på: Spillerne skal blant annet navigere seg forbi miniatyrversjoner av Gamlebyens vindebro, voldport, de karakteristiske mur- og trehusene, statuen av kong Fredrik II, før den tolv hull lange runden avsluttes ved krutthuset.

Den 900 kvadratmeter store kunstgressbanen har et naturlig åpent miljø med bygninger, tunneller, bunkere og vann som er bygd inn i banen.

– Dette er en aktivitet som er like attraktiv og for familier, vennegjenger og næringsliv. Den utfordrer ferdighetsnivåer i alle aldre og er en flott aktivitet for hele familien, sier Christoffer Halvorsrød i Gamle Fredrikstad GK i en pressemelding.

Halvorsrød sier til Norsk Golf at minigolfanlegget er en del av klubbens ambisjon om å fronte Fredrikstad som «aktivitetsby».

Fra før av består anlegget til golfklubben av en 18 hulls golfbane, en ni hulls pay-and-play-bane, tennisbane, fotballgolf og sykkelløyper.

– «Aktivitetsbyen» er et dekkende navn som sier hva vi ønsker å være. Vi som jobber i klubben, prøver bevisst å bruke ordet golfanlegg, ikke golfbane når vi omtaler klubben vår. Golfklubber må tilpasse seg den nye hverdagen, og da tror jeg det er viktig å ha flere bein å stå på med mange aktiviteter under én paraply, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norsk Golf får opplyst at anlegget totalt vil koste baneeier Gunnar Bøckmann rett i overkant av tre millioner kroner. På grunn av den sene vinteren kom de ikke gang med byggingen før 18. mars, men siden da har det gått slag i slag.

Vi regner med at de travle dagene på klubben bare blir enda mer hektiske når snorene klippes for den nye minigolfbanen neste uke. Spillesugne golfere fra hele Østlandet har strømmet til banen på starten av sesongen, og bare i løpet av de 20 første dagene som banen hadde åpent i april, registrerte klubben hele 2500 (!) spilte golfrunder.