Da PGA-touren stengte ned som følge av koronaviruset i midten av mars, kom det på verst tenkelig tidspunkt for Viktor Hovland, som virkelig var i ferd med å finne godformen.

Bare noen uker etter å ha tatt karrierens første PGA Tour-seier i Puerto Rico fikk han en knallstart på The Players Championship på Sawgrass, men så ble resten av turneringen avlyst.

Siden da har Hovland, i likhet med golfspillere verden over, ventet på at turneringsgolfen skal starte igjen. Neste uke er det endelig duket for turneringsstart for PGA-touren igjen når Charles Schwab Challenge braker løs i Texas.

Der stiller Viktor Hovland til start sammen med et knallsterkt startfelt, som består av navn som Rory McIlroy, Justin Thomas, Brooks Koepka, Jon Rahm og Dustin Johnson – for å nevne noen.

Det skal bli spennende å se hva slags form Hovland er i når det starter opp igjen, men om det ikke skulle gå veien på Fort Worth, vil han få nok av muligheter til å finne formen de neste ukene.

Ifølge Eurosport planlegger nemlig 22-åringen å spille fire turneringer på rad på PGA-touren. Etter Charles Schwab Challenge fra 11. til 14. juni følger RBC Heritage 18. til 21. juni, Travelers Championship 25. til 28. juni og Rocket Mortgage Classic fra 2. til 5. juli.

Deretter vil Hovland ifølge Eurosport fortløpende vurdere hvilke turneringer han spiller.

Mens vi kan glede oss over mye Hovland i aksjon de neste ukene, blir det dessverre mindre å se av Kristoffer Ventura, som sliter med å komme med i nok turneringer etter å ha misset cuten i åtte av de tolv turneringene han har spilt denne sesongen.

Eurosort melder at Ventura dermed vil prioritere nivå 2, Korn Ferry Tour, inntil han får sin neste start i det gode selskap på PGA-touren.

Mens PGA Tour starter opp 11. juni, drøyer europatouren ytterligere en drøy måned med å starte opp sin sesong igjen. Europatourens neste turnering blir British Masters 22. juli, den første av seks turneringer på rad i Storbritannia.

Under kan du se hvordan den nye PGA Tour-kalenderen for sommeren og høsten ser ut: