Runde 2 – fredag

 

Det er noe med Kofstad og åpningshull denne uken. Med +3 som utgangspunkt er det litt krise å starte bogey-par-bogey. På dagens femte hull hentet han inn ett slag, og ny birdie tre hull senere sendte ham tilbake på par for dagen.

 

Da var Kofstad på +3 igjen, og det åpnet seg en mulighet for at det skulle bli fire runder også denne uken. Cutgrensen så hele tiden ut til å gå på +2. Kanskje ville den bevege seg til +3 under de tøffe forholdene på Glendower GC. Roughen spiser tydeligvis både baller, køllehoder og spillere.

 

Dessverre beveget Kofstad seg nå i feil retning. På sitt tiende hull i dag kom hans tredje bogey. Nå skulle det bli tøft, og med nok en bogey og +5 med tre hull igjen var oppgaven umulig. Birdie på ukens nest siste hull ble fattig trøst. Når tordenværet rullet inn over Johannesburg avsluttet Kofstad med bogey og foreløpig 94.plass. Det er for øyeblikket noen spillere igjen på banen.

 

Ernie Els var dagens mann i går. -5 var ett slag bak lederen, Andy ‘Spaceman’ Sullivan. Navnet har han fått etter han vant en tur til verdensrommet med hole in one i KLM Open 2014. Veteranen Els viste at det svinger i golf. Trippel bogey på både hull 9 og 10 førte til et ras på resultatlisten.

 

Nevnte Sullivan er foreløpig i tet med -8, foran hjemmehåpet Charl Schwartzel på -7. Danske Lasse Jensen henger med på -6. Som vanlig dukker det opp et ukjent navn på disse turneringene som er samarbeid mellom European Tour og Sunshine Tour. I år kan det bli Colin Nel, som har gått to gode runder og ligger på -6.

 

 

 


 

 

Runde 1 – torsdag

 

Vi kjenner alle følelsen når man starter med bogey. For Kofstad står det litt mer på spill når han gjør det. På den første runden i South African Championship kom de dessverre tett i startet. +4 etter 8 hull er ikke veien å gå hvis man skal tjene penger.

 

Kofstad har jobbet mye med det mentale under skadeavbruddet. Det kommer godt med i slike situasjoner. På hull 10 fikk han uttelling med birdie og fulgte opp med nok en på neste hull. En form for snuoperasjon kunne være på gang. En par fulgte, før det falt i en strålende eagle på hull 13. Da så ting lysere ut. Han klatret ikke mange plasser, men det handlet om å komme seg så nær par på runden som mulig.

 

Så skjedde det som ofte skjer når man jager. Bogey på 16 og 17 sendte Kofstad tilbake på +3. På 112.plass har han foreløpig kun selskap av svenske Edfors og noen lokale spillere, og med altfor få navn bak seg på listen. Det er fremdeles mange spillere ute på banen.

 

På Twitter delte Kofstad litt frustrasjon etter runden.

 

– Jeg slo altså driver – 60 grader – 60 grader – 60 grader på hull 8 i dag, hvor tjukk tror du roughen er? Spilte ganske bra, fikk ingenting gratis, det er virkelig bra på det beste men det må rulle min vei fra start i morgen.

 

I morgen starter Kofstad 10.50 norsk tid.