Drammenseren måtte seks over par (77) på lørdagens runde, og brukte dermed «moving day» på å bevege seg 20 plasser i gal retning på leaderboardet, og sist av spillerne som klarte cuten.

 

Mikkelsen kom aldri inn i rytmen, og med fire bogeys og to dobbelbogeys hjalp det lite med to birdies på scorekortet. Han ligger nå fire over par sammenlagt, hele 17 bak lederen William Harrold fra England.

 

Også Jason Kelly, Eirik Tage Johansen og Stian Hansen var med denne uken, men alle misset cuten.

 

 


 

 

Runde 2

 

Etter tre strake turneringer på rad med misset cut med ett slags margin, er Joakim Mikkelsen endelig klar for helgespill på Challenge Tour.

 

Drammenseren måtte pakke kofferten i hu og hast under tirsdagens åpningsrunde av Nordea Challenge på Hauger, da han fikk plass i ukens Challenge Tour-turnering i Belgia via reservelisten.

 

Uten innspill åpnet han torsdag med en runde på 71 slag (E), og lå med det nok en gang ett slag bak den foreløpige cutstreken.

 

Fredag kom han seg endelig på riktig side igjen. Takket være en andrerunde på to under par, har han foreløpig klatret 22. plasser opp til delt 43. plass.

 

MIkkelsen hadde imponerende syv birdies på scorekortet, men også tre bogeys og en dobbelbogey. Med to under par sammenlagt er han uansett garantert helgespill. Han ligger 11 slag bak lederen Jason Palmer fra England, og fem bak topp-10. Vi minner om at Mikkelsens beste plassering for sesongen er en delt 33. plass.

 

For Jason Kelly og Eirik Tage Johansen gikk det i motsatt retning på leaderboardet. De startet dagen sammen på delt 45. plass, men har falt utenfor cutstreken begge to etter runder på en over par. 

 

Stian Hansen var aldri i nærheten av å klare cuten: Med en runde på to over par endte han seks bak cutstreken.

 

 


 

 

Runde 1

 

Fire nordmenn er i gang med ukens Challenge Tour-turnering, Belgia Challenge Open. Ingen av dem har blandet seg i toppen etter første runde.

 

Best plassert er Eirik Tage Johansen og norsk-engelske Jason Kelly som deler 46. plassen etter første runde (-1). De ligger syv slag bak lederen Dave Coupland. Tage endte forøvrig på 25. plass i forrige ukes Najeti et Golfs Open, som er den beste plasseringen av en nordmann i en Challenge Tour-turnering denne sesongen.

 

Slaget bak Tage og Kelly ligger Joakim Mikkelsen, som trakk seg fra Nordea Challenge på Hauger etter første runde, da han fikk vite at han var kommet med i Belgia via reservelisten. Uten innspill åpnet han med to birdies, to bogeys og resten par torsdag, og deler 67. plassen (E).

 

Etter tre strake turneringer der han har misset cuten med ett slag, ligger han nok en gang slaget bak cutstreken. Vi krysser fingrene for at han kommer seg på riktig side denne gang.

 

Nederst av de norske ligger Stian Hansen på 109. plass (+3).