Etter en turbulent start på 2021 mistet Tonje Daffinrud OL-plassen like før deadline for uttaket, men kom med i siste liten som reserve etter at en spiller trakk seg fra turneringen.

De siste ukene har hun ligger i hardtrening hjemme i Norge for å finne tilbake til formen, og under OL i Tokyo spiller hun med et solid «underdog»-stempel.

Les også: Alt du trenger å vite før Daffinruds OL-debut

Selv om OL-debuten garantert kommer til å være en uforglemmelig opplevelse for 29-åringen fra Tønsberg, har nok onsdagens åpningsrunde derimot vært en opplevelse hun helst vil legge i glemmeboka med en gang.

Med 81 slag på scorekortet, ti over par, ligger Dafffinrud sist av alle på 60.-plass, fire slag bak spilleren foran henne og hele 15 slag bak toppen av leaderboardet.

Det skulle ta elleve hull før Daffinrud gjorde sitt første par for dagen, og til slutt ble det elleve bogeyer, en dobbelbogey og tre birdier på scorekortet.

Svenske Madelene Sagström leder etter en åpningsrunde på fem under par, ett slag foran den største gullfavoritten Nelly Korda fra USA og inderen Aditi Ashok.

(Artikkelen oppdateres)

Leaderboard