Helt konge, Tage

Fikk sin beste plassering på Europatouren noensinne.

8. plass.

Jepp, du leste riktig. Eirik Tage Johansen noterte seg for sin første topp ti-plassering på Europatouren i helgen etter en knallsterk avslutning på seks under par. Med det klatret han 13 plasser fra runde tre.

71-71-70-67 ble fasiten for siddisen, som virkelig har tatt med seg selvtillit inn i det nye året. Han tok en 27. plass i South Africa Open før jul, og holder altså koken.

8. plassen var verdt i underkant av 20.000 euro, og totalt har han spilt inn 28.650 euro så langt i 2011-sesongen. Med det er han på 28. plass på Race To Dubai.

Louis Oosthuizen vant for øvrig turneringen etter omspill med Chris Wood og Manuel Quiros. The Open-mesteren senket birdieputten fra fem meter på det første omspillshullet, og tok dermed sin tredje seier på Europatouren.

– Det har vært en av disse ukene der putteren har vært kald, men caddien min holdt meg rolig og sa at puttene ville rulle i til slutt. Så jeg fortsatte å prøve, og den siste kommer jeg til å huske, sa sørafrikaneren etterpå.

Seieren var verdt 158.500 euro, og han topper nå Race To Dubai.

Jan-Are Larsen og Marius Thorp deltok også i turneringen, men ingen av dem klarte cuten. Det gjorde for øvrig ikke Retief Goosen heller.