Mens nærspillet og puttingen sviktet for Viktor Hovland i innspurten av Arnold Palmer Invitational, var han som vanlig i storslag fra tee-til green. I løpet av de fire dagene var han feltets tredje beste spiller med driveren i hendene, og Hovland kombinerte en gjennomsnittlig utslagslengde på solide 278 meter med å treffe hele 70 prosent av fairwayene.

Les også: Hovlands oppsiktsvekkende tall: – En helt ekstrem utvikling

Det er flere som har lagt merke til at Hovland har begynt å få mye mer trøkk i kula i løpet av de siste månedene. Før avslutningsrunden av Arnold Palmer Invitational spurte en journalist om hva han har gjort for å øke lengdene sine. Her er hva han svarte:

– De siste par årene har jeg forsøkt å bli sterkere, men det aller viktigste du gjør hvis du ønsker å svinge raskere, er å TRENE på å bli raskere. Du må svinge hardere og sette av tid hver eneste uke for å prøve å bygge opp litt hastighet.

– Det første jeg endret, var at jeg hadde en veldig treg baksving tidligere. Tempoet mitt på vei opp var mye tregere enn på vei ned, så første steg var å forsøke å svinge veldig raskt i baksvingen. Etter hvert kom jeg over terskelen med å gjøre det komfortabelt, så nå behøver jeg ikke å tenke på det lenger.

– Det andre er at jeg setter av tre-fire dager i uka hvor jeg holder av minst 20 minutter hvor jeg slår 40 baller som jeg forsøker å slå så hardt jeg kan. Når jeg er ferdig med det, går jeg tilbake til å forsøke å slå rett igjen. 

– Man må gi kroppen sin et lite sjokk i blant, slår Hovland fast.

Noe til inspirasjon til din egen trening før sesongen braker løs for fullt?

NB! Sjekk ut noen av Golfskolen-videoene under for flere tips til økt lengde!