Den nye eieren på Wentworth Club, Beijing-baserte Reignwood Group, har skrudd opp innmeldingsavgiften til 125 000 pund. Med dagens kurs tilsvarer det 1,59 millioner kroner.

På toppen av dette har klubbmedlemmenes årskontingent blitt fordoblet: Fra 8 000 pund til 16 000 pund – snaue 204 000 kroner. Reignwood Group har ikke ønsket å kommentere den drastiske økningen i avgiftene, skriver BBC.

Wentworth Club er vert for Europa-tourens prestisjetunge flaggskipturnering BMW PGA Championship hver vår. Banen ligger i eksklusive Surrey, Storbritannias svar på «Beverly Hills». Surrey er en del av det såkalte «stockbroker belt», et belte av byer syd-øst i England som rommer brorparten av landets rikeste mennesker.

James Wyatt, et av klubbens medlemmer, sier til BBC at flere av klubbens medlemmer var sjokkerte da de nye satsene ble kjent, men det var også noen som syntes det var gode nyheter:

– Medlemmer har i årevis etterspurt forbedringer på banene, fasilitetene og tjenestene våre. De nye investeringsplanene fokuserer på kvalitet. Det vil drive klubben frem mot å bli en av de beste golf- og country-klubbene i verden, sier et av klubbens medlemmer til BBC.

I følge New England Golf Monthly er Wentworth likevel langt fra å være den dyreste klubben i (den vestlige) verden. De skriver at The Bridge Club i New York har en innmeldingsavgift på opptil 850 000 dollar, over 7 millioner kroner!