Fire norske lag spiller med flagget på brystet denne uken i henholdsvis Skottland, Sverige, Danmark og England. I dag gjøres de siste forberedelsene før de respektive turenringene slår i gang imorgen. Turneringene innledes med 36 hulls slagspill, der de fem beste scorene regnes hver dag. Lag 1-8 går til pulje A, 9-16 til pulje B, og 17-20 til pulje C osv.

 

Lag-EM kvinner

 

Damene siler på Fulford GC i Yorkshire i England. I følge landslagstrener Jonas Lilja er det en parkbane, der trærne representerer den største faren fra tee.

 

– Nøkkelen på denne banen blir rette utslag, konstaterer Lilja overfor Norsk Golf.

 

Spillerne som representerer Norge er:

 

– Tonje Daffinrud (Vestfold GK)

 

– Nicoline Skaug (Oslo GK)

 

– Marthe Wold (Stavanger GK)

 

– Mariell Bruun (Larvik GK)

 

– Annette Lyche (Bærum GK)

 

– Julie Lied (Fana GK)

 

– Laget består av flere riktig gode golfere, der Tonje er den som er høyest ranket. Hun har hatt et virkelig bra år. Nicoline og Marthe har også vist stor fremgang dette året. Annette, Mariell og Julie er stabile golfere som har evnen til å score lavt. Har laget en god uke kan dette bli et bra mesterskap, sier Lilja til Norsk Golf.

 

Livescore

 

 

 

Lag-EM jenter

 

Det norske jentelaget spiller på Linköpings GK i Sverige, som også er en parkbane. Greenområdene på banen ble omgjort for seks år siden, og siden da har det blitt en bane meg meget høy standard. Det norske laget består av:

 

– Sandra Nordaas (Drøbak GK)

 

– Renate Grimstad (Bergen GK)

 

– Kristin Simonsen (Meland GK)

 

– Sofie Kjus Huseby (Oslo GK)

 

– Susana Vik (Oslo GK)

 

– Henriette Eidsæther (Losby GK)

 

Laget består av topp-3 på Team Norway Junior Tour, mens de øvrige tre spillerne har blitt valgt ut basert på resultater. Ettersom laget allerede var valgt ut før forrige uke, er dermed ikke den nybakte juniornorgesmesteren Pernille Langseth Sol Orlien med i troppen.

 

– Det som er spennende med dette laget er at det er veldig jevnt nivå, urutinert og ungt. Samtlige spillere har muligheten til å spille jente-EM neste år også, og den yngste her kan spille i tre år til. Dette er med andre ord et lag vi ønsker å satse på i fremtiden. Det finnes mange spillere i kø om en plass, så det kan bli spennende fremover, sier Jonas Lilja til Norsk Golf.

 

Livescore

 

 

Lag-EM herrer

 

Herrenes utgave av turnering spilles på Silkeborg Golfklubb i Danmark, også den fra tirsdag til lørdag.

 

Det var så jevnt om plassene at det offisielle laget ikke ble avgjort før kort tid etter at de siste spillerne hadde hullet ut under Nordea Challenge på Miklagard. Stavanger Golfklubb dominerer uttaket.

 

Laget består av:
 

– Sondre Ronold, Stavanger GK
 

– Petter Mikalsen, Stavanger GK
 

– Ole Ramsnes, Stavanger GK
 

– Aksel Kristoffer Olsen, Stavanger GK
 

– Sebastian Mørk-Andersen, Nøtterøy GK
 

– Lasse Gerhardsen, Ski GK
 

Mens Ronold, Ramsnes og Olsen alle har erfaring fra den amerikanske collegegolfen, følger Petter Mikalsen etter når han blir lagkamerat med Ole Ramsnes i Denver til høsten. Stavanger-golferne har gjort seg bemerket i 2013, og står så langt i år med blant annet tre collegeseiere, to pallplasseringer i Norgescup og en seier på Team Norway Junior Tour.
 

Sebastian Mørk-Andersen er hjemme på sommerferie etter en solid debutsesong for Mount Olive College. Han vant årets første Norgescup-turnering hjemme på Nøtterøy, mens Lasse Gerhardsen vant forrige ukes Norgescup på Meland. Gerhardsen delte forøvrig andreplassen i sesongåpningen på Nøtterøy bak Mørk-Andresen. De to er også de eneste spillerne på laget uten erfaring fra europa- eller verdensmesterskap for Norge tidligere.

 

Livescore

 

 

Lag-EM gutter

 

De norske guttene skal spille på Murcar GC i Skottland, og er kanskje det av de norske lagene det er knyttet størst forventninger til denne uken.

 

Laget består av:

 

– Kristoffer Ventura (Oslo GK)

 

– Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK)

 

– Andreas Halvorsen (Larvik GK)

 

– Kristoffer Reitan (Oslo GK)

 

– Daniel Øverås (Ålesund GK)

 

– Viktor Hovland (Drøbak GK)

 

Spesielt de tre førstnevnte spillerne har allerede rukket å bli erfarne i internasjonale turneringer. Halvorsen tar med seg en ekstra dose selvtillit til turneringen, etter å ha vunnet forrige ukes norgesmesterskap for juniorer på Losby i duell mot lagkamerat Krogh Johannessen.

 

Livescore