(NGF) Til stede på åpningen var ledelsen i Norges Golfforbund, Norges Idrettsforbund og PGA of Norway. Formen på dette studiet er unik i norsk og europeisk idrett, og utdanningen har allerede fått oppmerksomhet fra inn og utland.

 

Ingen annen idrett i Europa har så langt bygget opp og implementert en utdanning som forener den idrettsspesifikke og akademiske verden på denne måten. Golf er med sine åtte førsteårsstudenter allerede den idretten som har flest studenter.
 

-Tatt i betraktning at hele studiet er nytt og forholdsvis ukjent enn så lenge er vi fornøyde med åtte studenter. I de kommende år kommer vi til å arbeide for å få flere studenter inn. Det blir en jobb i jobben, sier Anders Thelberg, trenersjef i Norges Golfforbund og prosjektleder for studiet. Thelberg fortsetter:
 

– Det unike med dette studiet er den kombinerte trener og lederutdanning vi legger opp til. En utdanning som skal sikre gode praktikere med solide akademiske røtter i begge rollene. Som trener og som leder. Idretten trenger gode praktikere som vet hvorfor de gjør det de gjør i disse rollene.
 

En forening av det beste fra tre verdener

 

Studentene har etter tre år tilegnet seg en bachelorgrad i idrettsvitenskap fra høgskolen i Hedmark, en Trener 1-4 fra Norges Golfforbund og NIF i kombinasjon med en PGA-Club Professional fra PGA of Norway. Kombinert med utdanning følger praksis som gjennomføres med Elverum Golfklubb som «basecamp».

 
– Foran oss ligger tre spennende år. Første kullet er på en måte førsøkskaniner som vi både skal lære bort til og lære av. Parallelt med undervisning og utvikling av studiet kommer vi i å jobbe hardt for å tilrettelegge for at disse vokser inn på arbeidsmarkedet. Fremtidens profesjonelle trenere kommer til å ha kunnskap og kompetanse i å kunne ta hvilken som helst spiller, frivillig trener, lag eller klubb til neste nivå. 
 

Mats Jøran Øie Barlien er 28 år fra Nord-Trøndelag er en av studentene og forteller om sin opplevelse så langt:

 

– Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Det jeg visste var at jeg ønsket å arbeide med mennesker og da golf var min hovedinteresse var denne kombinasjonen svært inspirerende. Jeg fikk vite om studiet via Facebook og bestemte meg for å søke men hadde aldri sett for meg den bredde og den dybden det viser deg at dette studiet gjenspeiler. Jeg gleder meg til fortsettelsen og anbefaler denne veien til andre som ønsker å være med på å ta norsk golf til neste nivå.