Det skulle 77 utgaver av The Masters til før en fra «down under» omsider kunne ta på seg den grønne jakken. I det mørket var i ferd med å krype inn over Augusta National, senket Scott en firemeters birdieputt på det andre omspillshullet for å slå Angel Cabrera.

 

– For en utrolig dag. Alt gikk min vei på slutten, og man skal aldri si aldri, sa Scott som på et tidspunkt på back nine var tre slag bak lederne.

 

Ballen spratt Scotts vei sent på søndagen. På det 13. par 5-hullet gikk han for green på to, og siktet rett på pinnen som var plassert rett bak bekken Rae’s Creek som har slukt mang en golfball. Da Scotts innspill landet på green og spant tilbake så han ut til å lide samme skjebne, men ballen stoppet mirakuløst i bakken. 

 

Han fikk også hjelp av caddie Steve Williams da han senket seiersputten på hull 10. Williams har nå vært med på å vinne fire Masters-titler: Tre med Tiger Woods og en med Scott.

 

– Jeg kunne så vidt se greenen i mørket. Jeg slet med å lese den, så jeg fikk hjelp av Stevie. «Tror du den er mer enn et hull på utsiden?» Han svarte at det var minst to hull utenfor, den kom til å falle mer enn jeg trodde.

 

Scott var ikke den eneste australeren som jaget seier denne helgen. Jason Day og Marc Leishman hadde begge muligheten, men endte til slutt på tredje- og fjerdeplass.

 

Tiger Woods startet dagen fire slag bak, men klarte aldri å lansere noen sluttspurt. Han har ikke gått en runde på Augusta på under 70 slag siden finalerunden i 2011. Med en sisterunde på to under par delte han til slutt fjerdeplassen med Leishman.

 

– Jeg synes at jeg spilte veldig bra. Jeg misset en del putter, men senket en god del også. Jeg senket mange tre-til fem-metere. Så i det store og det hele var det en ganske god uke, sa Woods.

 

Før Scotts seier hadde australere endt på den bitre andreplassen hele åtte ganger tidligere på Augusta, inkludert Greg Norman sine tre andreplasser. Den mest legendariske av disse var i 1996, da han sprakk totalt på sisterunden for å sjenke seieren til Nick Faldo.

 

– Mye av denne seieren er for Norman, fordi han har gitt meg så inspirasjon og tro. Jeg tenkte på hans råd ofte i dag, og klarte å fokusere på hvert slag, sier Scott som kan juble over sin niende seier på touren, og ikke minst sin første majortriumf.

 

32-åringen er i likhet med Norman ikke ukjent med major-kollapser. Scott ledet The Open Championship på Royal Lytham & St. Annes i fjor med fire slag da fire hull gjenstod, men endte opp med å tape for Ernie Els.

 

– Jeg spilte 14 gode hull på finalerunden sist gang. Denne gang spilte jeg 20 gode hull, smilte Scott.

 

Angel Cabrera har selv vunnet to majorer tidligere, U.S. Open og The Masters, og unnet Scott seieren.

 

– Jeg er glad på hans vegne. Jeg visste at han fortjente det, og at han kom til å vinne en major en eller annen gang. Det var bare et spørsmål om tid.

 

Og det skulle ikke gå lang tid: Ni måneder, og bare to majorer etter, kom Scotts søte hevn.