Etter å ha startet årets PGA Tour-sluttspill med runde på 68 og 67 slag hadde Viktor Hovland 12.-plass som utgangspunkt før «moving day» lørdag.

Der leverte han sin beste runde til nå med seks under par, 65 slag, og 23-åringen deler nå 6.-plassen før siste runde (-13), ett slag bak pallplass og tre bak teten.

– Det var en god dag. Jeg traff ballene veldig bra. Det var fairway og green hele veien og jeg klarte å snike inn noen putter her og der. Jeg holdt det gående en stund, men jeg skulle gjerne avsluttet litt bedre, sa Hovland til Eurosport etter runden.

Verdensener Jon Rahm fortsetter å lede turneringen, men har nå fått selskap på toppen av leaderboardet av australieren Cameron Smith . Smith satte ny banerekord på Liberty National med utrolige elleve under par, og mannen med hockeysveisen var bare centimetere unna en 59-runde på hull 18, men misset birdieputten.

Hovland må imidlertid vente til mandag med å forsøke å tette igjen forspranget til de to lederne: det er en tropisk storm som treffe USAs østkyst søndag, og arrangøren har bestemt at sisterunden dermed skal spilles på mandag i stedet.

(Artikkelen fortsetter under)

Hovland fikk en knallstart på lørdagens runde da han rullet i en birdie fra tre meter på hull 1. På hull 3 kom dagens andre birdie fra åtte meter, før et strålende innspill fra 120 meter på hull 5 sørget for enda en sirkel på scorekortet. På det 8. par 5-hullet spilte han seg opp til greenområdet på to slag og gjorde enda en enkel birdie, og med par på hull 9 rundet han på fire under par.

Hovland fortsatte å holde trykket oppe på starten av back-nine og slo et solid jernslag fra 205 meter på hull 11 til fire meter og rullet i enda en birdie. På det 13. par 5-hullet ble det en up-and-down fra semiroughen for dagens sjette birdie, før han kom seg til syv under par fra fire meter på hull 15. Det skulle ta 16 hull før han omsider gjorde sin første store feil da utslaget hans gikk i vannet, men han kom seg unna med bare bogey. Han hadde muliget til å ta det slaget tilbake igjen med birdiemuligheter fra syv og to meter på hull 17 og 18, men endte til slutt på -6 og 65 slag.

(Artikkelen fortsetter under)

Ifølge pgatour.coms projeksjon er Hovland foreløpig i rute til en 8.-plass i FedEx Cup. Jo bedre han gjør det denne uken og i neste ukes sluttspillturnering BMW Championship, desto bedre utgangspunkt får han i «jaktstartfinalen» Tour Championship fra 2. til 5. september. I fjor lå Hovland på 26.-plass før finalen og startet dermed langt bak lederen i den siste turneringen, og var egentlig praktisk talt ute av seierskampen før turneringen i det hele tatt hadde startet.

Det har han lyst til å få en endring på i år.

– Jeg håper å kunne komme til East Lake i år med et litt bedre utgangspunkt enn forrige gang. Det er ikke så lett å ta igjen ti slag på verdens beste spillere, spesielt ikke når spillet heller ikke er på topp. Da blir det litt tungt å gå rundt og «hakke» utpå der, sa Hovland til Eurosport tidligere denne uken.

Han beskriver det som «ganske sjukt» å ha gitt seg muligheten til å konkurrere om å vinne FedEx Cup, der vinneren stikker av gårde med en bonus på svimlende 135 millioner kroner.

– Jeg har jobbet hardt og det har betalt seg. Det er veldig fort gjort å komme ut på Touren og føle at alle er så sykt gode og at man må endre på ting, og jeg har jo endret på et par ting selv… men det er blitt bedre ganske umiddelbart, og å se den forbedringen så fort er ganske kult. Så forhåpentligvis fortsetter jeg å bygge videre på det, sier Hovland til Eurosport.

Leaderboard