pga championship//

Hovland kjemper om sin første major-tittel søndag

Det var ikke mye TV-seerne fikk se til Viktor Hovland (26) under lørdagens «moving day», men U.S Amateur-vinneren spilte seg for alvor inn i seierskampen.

Viktor Hovland snekret sammen sin fjerde gode golfrunde på rad etter en særs tøff periode
Publisert Sist oppdatert

Alt ligger til rette for en minneverdig søndag på Valhalla Golf Club i Kentucky. Toppen av ledertavlen er spekket med store navn, som Xander Schauffele, Shane Lowry, Colin Morikawa, Bryson DeChambeau og Justin Rose. Og i sivet vaker en Viktor Hovland som har fått orden på golfsvingen. 

Solid fra start

I dag som i går åpnet Hovland runden sin med en nydelig up-and-down for par på hull 1. Den bedriften gjentok han til og med hull 6, før nordmannen skrudde opp temperaturen på innspillene. 

På hull 7 (par 5, 598 yards) fikk tilskuerne i Kentucky et glimt av Mayo-effekten, da wedgen fra omtrent 45 meter la seg helt inntil. Hullet etter (par 3, 176) ble også en enkel affære for Oslo-gutten, som la utslaget til under to meter og var plutselig -2 for dagen.

FedEx Cup-vinneren steg deretter tilbake på par-toget på tross av noen gode birdie-muligheter. 26-åringen gikk av på hull 15, etter et monsterutslag, en nydelig wedge til to meter. Putten ble sendt til riktig adresse, og Hovland klatret til en delt 6.plass. Tre slag bak.

Avsluttet sterkt og spiller om seier

På hull 17 (par 4, 467 yards) viste han våpenet som har gjort han til en av verdens beste golfspillere. Jernslaget fra drøyt 150 meter landet silkemykt noen titalls centimetere fra koppen. -12 og to slag bak Morikawa, som tok over ledelsen fra en Schauffele etter en lei tre slags sving på hull 15.

Par 5-hullet 18 startet som det skulle, med en nydelig drive, og fortsatte med en fenomenal treerwood til fem meter. Eagle-putten ble ti centimeter for lav, men var mer enn god nok til å sikre en enkel birdie. -13 og delt 4. plass.

Lowry og Rose imponerte stort

Ryder Cup-kameratene gikk i samme gruppe et godt stykke foran lederne. Da hull 18 var unnagjort hadde Shane Lowry (37) gått -9 og Justin Rose (43) gått -6. Det tok dem til henholdsvis delt 4. (-13) og delt 7. plass (-12). 

Slik ser det ut før avslutningen:

T1 Xander Schauffele (-15)
T1 Colin Morikawa 
3 Sahith Theegala (-14)
T4 Viktor Hovland (-13)
T4 Bryson DeChambeau
T4 Shane Lowry

Hovland slår ut med Bryson DeChambeau 20:25 norsk tid. Følg avslutningen med Joakim Mikkelsen og Elias Bertheussen på Viaplay Golf fra 19:00.

Se hele ledertavlen

Powered by Labrador CMS