Det har nok vært en del spenning i kroppen til Viktor Hovland før fredagens runde i European Tour i Hamburg. 20-åringen som imponerte med fantastisk stødig spill, holdt flere verdensstjerner bak seg etter første dag og opplevde at hans nye sving er blitt en snakkis blant eksperter og fans. 

Og det ble kanskje litt mye å forholde seg til, for fredagens runde ble en tøff en for Hovland. Oklahoma State University-spilleren, som også representerer Miklagard Golfklubb, endte dagen åtte slag over par og kommer med det ikke til å klare cuten. Likevel er det verdt å merke seg den unge nordmannens spill på torsdag som et tegn på at mye morsom golf kan være i vente i årene som kommer. Allerede neste sesong skal Hovland få prøve seg blant de aller beste på PGA-touren i turneringen Valspar Championship som han kvalifiserte seg for ved å vinne Valspar collegiate i mars i år. 

Av våre fire norske som stilte til start i turneringen er det kun Kristian Krogh Johannessen som er igjen etter cuten. 
Johannessen ligger ett slag under, etter å ha gått på par i dag. Det er foreløpig godt nok for en delt 49. plass. 

Eirik Tage Johansen klarte dermed heller ikke cuten, men spilte seg stort opp på dagens runde med å gå tre slag under for dagen. Det ender likevel med to slag over etter to runder og holder ikke i forhold til cuten. 

Andreas Halvorsen ser heller ikke ut til å få starte når turneringen fortsetter lørdag. Etter 13 hull fredag ligger Halvorsen fire slag over par totalt. 

I tet ligger fortsatt  Bryson DeChambeau. Amerikaneren gikk fire slag under på fredagens runde og ligger dermed ti slag under totalt. 
En annen amerikaner som har spilt seg inn i tetkampen er Patrick Reed, som gikk hele seks slag under fredag, og deler tredjeplassen to slag bak DeChambeau.