Oppdatert 2. mai: Viktor Hovland endte til slutt på tredjeplass i turneringen med runder på 75, 69 og 65 slag (-7). Det var to slag bak vinneren Scottie Scheffler.

– – –

The Golf Channel melder at en rekke av PGA Tour-proffene deltar i veldedighetsturneringen Maridoe Samaritan Fund Invitational i Dallas i Texas fra tirsdag til torsdag denne uken.

Feltet på 72 spillere inkluderer blant andre vår egen Viktor Hovland, samt hans tour-kollegaer Jordan Spieth, Scottie Scheffler og Harry Higgs, pensjonerte idrettsstjerner som Tony Romo (amerikansk fotball) og Deron Williams (basketball), samt flere av verdens beste amatørspillere.

Inntektene fra arrangementet vil gå til kampen mot koronaviruset, og ifølge The Golf Channel var det bare to uker siden planleggingen av turneringen startet.

Mandag var alle deltagerne i turneringen med i et obligatorisk videomøte for å gjennomgå konkurransereglene, der målet er å minimere risikoen for virussmitte.

Jeg tror golf er den eneste sporten som kan spilles mens man samtidig overholder reglene for sosial distansering

John Senden

Dermed blir det blant annet ingen raker i bunkerne, ingen caddier, ingen får lov til å møte opp før en halvtime før starttiden, og spillerne får ikke lov til å gå nærmere enn to meter fra sine medspillere. Klubbens range har blitt stengt og omgjort til en par 3-bane hvor spillerne kan varme opp før runden, spillerne kommer også til å bli testet for virussymptomer før hver runde, og turneringen kommer til å være stengt for publikum og media.

PGA Tour-veteran John Senden, som er blant deltagerne i turneringen, mener turneringen ikke bare kommer til å være en stor begivenhet for arrangørklubben, men for hele golfsporten.

Han håper turneringen kommer til å sende et signal om at det vil være trygt å arrangere golfturneringer under korona-pandemien.

– Søkelyset kommer til å være på oss for å se om vi klarer å gjøre det riktig. Vi spiller en veldig unik sport, og jeg tror golf er den eneste sporten som kan spilles mens man samtidig overholder reglene for sosial distansering. Hvis vi gjør alt riktig, kommer denne turneringen til å bli en plattform for senere turneringer.

– Jeg er sikker på at det kommer til å være mange øyne på oss, konstaterer Senden.

Sist gang Viktor Hovland var i turneringsaksjon, var i åpningsrunden av The Players Championship på Sawgrass 12. mars. Turneringen ble imidlertid avlyst etter bare 18 hull, og siden den gang har både PGA-tour og store deler av idrettsverden vært i korona-«lockdown».

Nylig bekreftet PGA-touren at de planlegger å starte opp sesongen igjen i Charles Schwab Challenge 11. juni. Turneringen i Fort Worth i Texas vil foregå bak lukkede dører uten publikum til stede, og de neste turneringene på programmet var også ventet å bli spilt uten publikum.

Innen den tid er det også duket for en TV-sendt veldedighetsmatch mellom Tiger Woods og Phil Mickelson i Florida – en omkamp fra «The Match» i november 2018, der Mickelson gikk seirende ut av duellen.

Når PGA Tour omsider starter opp igjen, er planen at alle turneringer – med unntak av WGC-FedEx St. Jude – skal ha store startfelt med opptil 156 spillere for å kompensere for deres tapte spillemuligheter tidligere i sesongen.

Nylig ble det offentliggjort at The Open Championship avlyses denne sesongen, mens de tre øvrige majorene flyttes til sensommeren og høsten. Planen er også å gjennomføre Ryder Cup i slutten av september.

Viktor Hovland har kvalifisert seg til å spille PGA Championship fra 6. til 9. august, og han blir dermed tidenes første nordmann i denne majorturneringen. Ifølge PGA of America er det mye mulig at også den turneringen blir spilt uten publikum.