NB! Oppdatert fredag morgen: For andre dag på rad ble det stans i spillet på grunn av tordenvær. Viktor Hovland er i skrivende stund -3 for dagen etter 14 hull og deler 5.-plassen på -6, tre slag bak teten. Kristian Krogh Johannessen er tilbake på par etter å ha spilt fredagens tre første hull på -1. Spillet gjenopptas klokken 07.20.

– – –

Fra torsdag:

Natt til torsdag braket OL-golfen endelig løs bak lukkede dører på Kasumigaseki Country Club utenfor Tokyo, og etter 14 spilte hull lå Viktor Hovland fire under par før spillet ble avblåst på grunn av tordenvær.

Etter et par timers pause startet spillet opp igjen klokken 09.15 norsk tid, og der ble det både opp og ned for Hovland med én birdie og to avsluttende bogeyer som gjorde at han kom inn på 68 slag, tre under par og en foreløpig 12.-plass.

Det er fem slag bak lederen Sepp Straka fra Østerrike og tre slag bak medaljeplass.

– Han er med. Han er ikke ute av det. Han føler nok han har masse mer å gå på, og vi vet at fredagene ofte er Viktors beste dager, sa Eurosport-kommentator Marius Thorp mens Hovland stod på 18. green og ristet skuffet på hodet etter å ha avsluttet runden med to bogeyer på rad.

– Han er ikke glad i å avslutte på den måten han gjorde nå, fastslo Thorp.

En titt på statistikken fra åpningsrunden viser at det er på utslagene og greenene Hovland har størst rom for forbedring så langt, mens innspillene mot greenene var det soleklart største lyspunktet.

Det har vært mange overraskelser i toppen i Tokyo så langt, og i skrivende stund er ingen av topp-10-spillerne i verden blant de ti beste på leaderboardet.

Blant de største favorittene ligger Collin Morikawa (USA) og Rory McIlroy (Irland) på 21.-plass (-2), Patrick Reed (USA) og Xander Schauffele (USA) på 12.-plass (-3), og Justin Thomas nede på 41.-plass (E).

Viktor Hovland startet torsdagens runde med å slå et strålende innspill fra 133 meter til tre meter fra flagget for birdie. Deretter forspilte han gode birdiemuligheter på hull 2 og 3 før han satte seg tilbake på birdietoget igjen på hull 5: han slo seg opp til greenområdet på to slag på par 5-hullet og gjorde en enkel up-and-down. Det ble en ny birdie fra fire meter på hull 6, før han sikret sin fjerde sirkel på scorekortet på hull 8 etter nok en gang å slått seg opp til nær green på et par 5-hull og gjorde up-and down.

(Artikkelen fortsetter under)

Det skulle ta ni hull før stabile Hovland misset dagens første green. Det ble imidlertid heller ikke noe problem, for slaget fra greenbunkeren la seg under en meter fra flagget, og dermed kunne han runde på fire under par.

På hull 11 var han i bunker igjen, denne gangen fairwaybunkeren, og nok en gang ble oppgaven løst mesterlig: slaget fra 133 meter la seg bare to og en halv meter fra flagget, og resultatet ble dagens femte birdie. Etter to par på rad ble det til slutt en avsluttende bogey etter en sur treputt.

Da Hovland kom tilbake på golfbanen igjen etter den pausen fra væravbruddet, startet han med par før han kom seg til fem under par med en fire meter lang birdieputt på det 16. par 3-hullet. Den ble imidlertid annulert av en unødvendig bogey på hull 17 etter at han misset greenen fra bare 98 meter, og på hull 18 kom den andre på rad etter skjeve første- og andreslag.

Fire slag bak Hovland rakk Kristian Krogh Johannessen å fullføre sin runde på én over par. Det holder bare til delt 52.-plass av 60 spillere totalt, og er spesielt skuffende etter den forrykende starten han hadde: han var tre under par etter åtte hull, men fikk den gode flyten ødelagt av en sur dobbelbogey på hull 9 da han pådro seg et straffeslag etter et skjevt utslag. Ifølge «strokes gained»-statistikken på OL-siden er det innspillene Krogh har mest å gå på i morgen: torsdag tapte han 1,542 slag til feltet på innspillene mot greenene.

Med en ny bogey på hull 12 var det tilbake til status quo, men han svarte med å chippe i for birdie på det 14. par 5-hullet for å komme seg under par igjen. Gleden ble dessverre kortvarig med en treputt for bogey på hull 15 før han avsluttet med enda en bogey etter at han ikke maktet å gjøre up-and-down fra greenbunkeren.

(Les alt du trenger å vite om Tokyo-OL her: Sendetider, baneguide, starttider, analyse og mer)

Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen stiller med vidt forskjellige utgangspunkt i OL. Hovland har etablert seg som en av verdens beste golfspillere og konkurrerer til daglig på PGA-touren, verdens gjeveste golftour, og regnes som en av de største gullfavorittene i OL.

Krogh konkurrerer på sin side til vanlig på Challenge Tour, nivå 2 i Europa, og er en av de lavest rangerte spillerne i det 60 mann store feltet på Kasumigaseki Country Club. Til tross for at han har spilt imponerende golf det siste året, uttalte han selv til Discovery før turneringen startet at han sannsynligvis «må overprestere» for å kunne kjempe om OL-medalje.

Sendetider fra OL

Torsdag: fra kl.00.30 (Eurosport Norge//discovery+/GOLFTV )

Fredag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery+/GOLFTV)

Lørdag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery +/GOLFTV)

Søndag: fra kl.00.30 (Eurosport 1/discovery+/GOLFTV)

Leaderboard