Det har vært en eksplosiv vekst i innendørsgolf de to siste sesongene, og fra å være et 70-talls simulatorsentre i Norge for et par år siden, er det nå nesten 130 steder du kan spille golf under tak.

Når innendørsgolf har blitt så stort, er det på høy tid at Norges beste simulatorspiller skal kåres, og fra nyåret kan golfere over hele Norge måle krefter mot landets beste golfere på et Trackman-simulatorsenter der du bor.

– Vi ønsker å bidra til at golf i enda større glad skal bli en helårsidrett og skape mer aktivitet hos innendørssentrene ved å lage en turneringsserie som gjør at folk vil spille mer, sier Thomas Vesteraas, turnering- og arrangementsansvarlig i NGF, til Norsk Golf.

Turneringen består av to innledende kvalifiseringsrunder, der den første runden skal gjennomføres i tidsrommet 3. til 31. januar på den virtuelle utgaven av Le Golf National, mens runde 2 spilles mellom 1. og 28. februar på Liberty National.

Etter de to innledende rundene vil de fire beste damene og fire beste herrene på landsbasis kvalifisere seg til landsfinalen, der de skal konkurrere fysisk på samme simulator i Oslo-området 19. mars.

Finalen vil livestreames slik at hele Golf-Norge kan ta del i begivenheten.

(Les også: – En ny epoke for innendørsgolf i Golf-Norge)

Man kan trene på banene så mange ganger man vil i forkant, men når man skal spille selve turneringsrunden, må man logge seg inn på sin Trackman-profil og velge at man spiller turneringsrunden. Da setter softwaren opp turneringsrunden for deg, og alle spillere vil da konkurrere med de samme forholdene – uten muligheter for mulligans, og med «gimmies» satt på 2,4 meter.

(Artikkelen fortsetter under)

Her er oversikten over hvor du kan spille NM i simulatorgolf. Les mer om påmelding i linken nederst i artikkelen.

Alle spillere kan delta uavhengig av handicap, og etter det Norsk Golf kjenner til, jobbes det i kulissene for å få noen av landets mest kjente tourspillere til å delta.

– Europatouren har kjørt tilsvarende turneringer på simulator under pandemien, og det har fungert veldig bra. Vi håper så mange som mulig griper muligheten, avslutter Vesteraas.

Les mer om påmelding til NM i simulatorgolf her!