I Italia: Lars Otto Bjørnland

Mens Espen Kofstad benyttet solnedgangen til å trene på driving rangen foran morgendagens første av fire runder på Challenge Tour-finalen, så valgte Knut Børsheim massasjebenken. Tidligere på dagen hadde de sammen gjennomført treningsrunden på San Domenico Golf noen mil utenfor Bari.

– Selvfølgelig skal jeg prøve å vinne her nede. Det gjør jeg alltid. Imidlertid føler hverken Knut eller jeg noe press foran denne ukens Grand Final på Challenge Tour. For oss begge er det som en bonus å regne. Vi har allerede sikret oss full Challenge Tour-kategori neste år. Jeg er kjempefornøyd med å komme til finalen som bare teller de 45 beste gjennom hele sesongen, forteller Espen Kofstad fra Losby GK. På sedvanlig vis er han i strålende humør.

Små marginer

 Med et lurt smil kan han ikke la være å tenke tilbake på i fjor høst hvor han slet litt i kvalifiseringene til Challenge Tour. 24-åringen er inne i sin første sesong som profesjonell.

 – Marginene er små. Ytterligere et par dårlige slag kunne skjøvet meg ut fra spill på årets Challenge Tour. Da hadde jeg endt opp på Nordic Leauge med bare et fåtall turneringer. Ekstra moro er det med Knut Børsheim (Fana GK) som har kommet helt til finalen takket være wild cards tidlig i sesongen og en imponerende 2. plass i Kazakhstan Open i begynnelsen av september. Nå spiller både Knut og jeg om en plass på European Tour neste sesong, forteller Kofstad til Norsk Golf.

Les også: – Avgjørende for utviklingen av norsk golfsport

Forventer vind

I morgen innleder han sin 23. turnering på årets Challenge Tour. Jevnaldrende Knut spiller sin 13. Den største utfordringen under årets finale på San Domenico Golf kan bli vindforholdene. Banen ligger helt ute ved Adriaterhavet.

 – Selv om vi har hatt nærmest vindstille under de to treningsdagene er jeg sikker på at vi skal få oppleve vinden i løpet av uken. Banen er flat og designet for litt barske vindforhold. Her gjelder det først og fremst å treffe fairway. Er ballen trygt i spill ut fra utslagsstedet så kan man jage birdies. Vi kan nok forvente lave scorer, men det gjelder også å ha litt is i magen og ikke bli for aggressiv. Det er saftig Bermuda-gress som venter hvis man havner utenfor fairway, understreker Espen Kofstad etter noen oppløftende treningsrunder i Spania før han satte kursen for San Domenico helt sør i Italia. 

Selv om Knut Børsheim ikke var tilgjengelig for Norsk Golf oppdaterte bergenseren sin Facebook-profil på kvelden. Der skriver han:

– Etter treningsleir i Malaga er jeg nå klar for finale på Challenge Tour i Italia. Fått meg ny driver og wood, så nå skal det slås langt. Passer fint siden banen er lang. Formen føles fin.

Onsdag går Espen Kofstad ut kl. 08:59, sammen med Phillip Archer (England) og Vitor Riu (Frankrike). I ballen etter ham kl. 09:15 spiller Knut Børsheim med Chris Lloyd (England) og Bernd Ritthammer (Tyskland).

Hvordan anser du Espen og Knuts muligheter til å kvalifisere seg til Europa-touren? Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

Les også: Kan de klare det?