Dermed skal det avgjøres i sesongfinalen om to uker om han og Knut Børsheim kvalifiserer seg direkte til neste års Europatour. Det var opp til Kofstad å forsvare norsk ære i Roma denne helgen, etter at Knut Børsheim, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen misset cuten fredag.

Dessverre havnet han langt unna den topplasseringen behøvde, etter å ha avsluttet med en runde på to over par (73). Hans seks bogeys og fire birdies søndag gjorde at han til slutt delte 36. plassen, to plasseringer lavere enn der han startet dagen. Med en totalscore på tre over ble marginen opp til vinneren til slutt på 14 slag. 

Engelskmannen Sam Little vant i omspill mot Pelle Edberg fra Sverige, og kapret dermed sin tredje Challengetour-seier for året. Han har nå sikret spill på Europa-touren ut året samt 2012, men som nybakt leder på Challenge Tours Order of Merit skal han heller forsvare ledelsen i Apulia San Domenico Grand Final 2.-5. november. Kofstad er på sin side 31 på OoM med 45 807 euro, tre plasser og 5 240 euro bak Knut Børsheim. Kofstad ble med søndagens plassering 1 040 euro rikere, drøye 8 000 kroner.

Om de to nordmennene ikke klarer å kvalifisere seg direkte til neste års Europa-tour i sesongfinalen, er det Q-school-kvaliken som står for døren.

 

 

Runde 3

Med en runde på par lørdag (71) klatret Losby-golferen ti plasser opp leaderboardet under «moving day» i Italia. Han skulle dog ha ha likt å se navnet sitt høyere opp på leaderboardet, ettersom det er en topplassering han virkelig trenger denne helgen.

Med tre birdies, tre bogeys og resten par for dagen er han en over par for turneringen, og har 11 slag opp til Gregory Molteni som leder på hjemmebane før siste runde. 

Dermed blir det nok sesongfinalen i Puglia, Italia – Apulia San Domenico Grand Final som avgjør om både Kofstad og Knut Børsheim sikrer automatisk avansement til neste års Europa-tour. Hvis ikke de klarer dette må de gjennom Q-school-kvaliken. I fjor var Kofstad ett fattig slag unna å sikre spill kortet for årets Europa-tour i denne turneringen.

 

Runde 2

Det har ikke vært mye å juble for sett med norske øyne så lang i Italia denne uken. Espen Kofstad, Knut Børsheim, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen stilte til start, men det er kun førstnevnte som nå får muligheten til å fullføre turneringen.

Kofstad og Børsheim kjemper begge om en plass på neste års Europatour, og Børsheim er nå garantert å falle noen plasser ned på pengelisten etter at han misset cuten med runder på 72 og 78 slag. Totalscoren på åtte over par holdt kun til en delt 95. plass sammen med Eirik Tage Johansen, hele seks slag bak den øvre delen av cutstreken. Også Christian Aronsen har vært i aksjon, i det som har vært hans andre Challenge Tour-turnering for året. Dessverre må også han pakke sakene tidlig, etter å ha misset cuten med ett fattig slag.

Dermed blir det opp til Espen Kofstad å forsvare norsk ære denne helgen, men delt 44. plass er langt fra noe optimalt utgangspunkt når det er en topplassering han virkelig trenger. Kofstad falt to slag tilbake fredag, etter seks bogeys, fire birdies og resten par. Han er nå en over par, og har 11 slag opp til skotske Raymond Russell i tet, som tar med seg en to slags ledelse på Sam Little, Callum Macaulay, Lloyd Kennedy og Gregory Molteni til «moving day».

Runde 1

Turneringen er nemlig den nest siste på årets Challenge Tour-program, og de står nå med kniven på strupen. De har begge en høyst reell mulighet til å sikre Europatour-kortet for neste sesong, men om de skal kvalifisere seg uten å måtte gå via beinharde Q-school har de ikke råd til dårlige plasseringer. Dessverre er nordmennene begge langt bak teten etter første runde.

Kofstad startet best av de to med en runde på en under par (70), men er likevel nede på 32. plass. Losby-golferen hadde en dårlig start på runden og var tre over etter ni hull, men reddet seg flott inn med fire birdies og resten par på siste halvdel. Likevel er marginen opp til Antonhy Grenier i tet på så mye som syv slag.

Knut Børsheim fikk det ikke til å stemme på Olgiata GC torsdag, og gikk banen på en over par. Det holder kun til en 63. plass. To slag bak ham er Eirik Tage Johansen på 88. plass. Han stod påmeldt til Europatour-turneringen i Portugal, men kom ikke med på grunn av dårlig ranking-kategori.

Espen Kofstad er nummer 30 på tourens pengeliste med 44 767 innspilte euro, 9 662 bak Florian Praegant som okkuperer den siste kvalikplassen. Fire plasser over Kofstad er Børsheim som på sin side har 3 382 euro opp til franskmannen. Den samlede potten i ukas turnering i Roma er på 160 000 euro, der 25 600 av dem går til vinneren. Andreplass gir 17 600 euro mens tredjeplass vil sikre en sjekk på 11 200. Selv en fjerdeplass for Kofstad vil bety at han ligger bak Praegant etter helgens turnering, hvilket betyr at det nå er en plassering i toppen som gjelder.