To navn har vært spesielt hete i diskusjonen om neste Ryder Cup kaptein – Paul McGinley og Darren Clarke. Karismatiske Clarke kan virke å være de flestes favoritt til å lede laget på Gleneagles. Nå antyder han sterkt at en annen bør forsvare tittelen mot Tom Watsons USA.

 

– Uansett hvor sterkt jeg ønsker å være kaptein er dette kanskje ikke rett tidspunkt. Jeg vant en av de største titlene i golf i The Open og har rettighet til å spille i tre år til i USA. Hvis jeg griper muligheten som kaptein kaster jeg i realiteten bort to av de årene. 

 

De siste ukers spekulasjon om at Clarke ikke ser seg ferdig som spiller stemmer altså. Det er umulig å st at det er feil valg. Han kan tjene mye penger og gjøre det han elsker, uten å bekymre seg for kvalifiseringer og rettigheter.

 

– Jeg tenker fortsatt på det. Det er vanskelig, for å være helt ærlig vil jeg aller helst spille golf. 

 

Mange har sett på McGinley som den perfekte kandidaten på hjemmebane. Han har svært god erfaring som spiller og visekaptein i Ryder Cup. Den sympatiske iren har svært god forståelse for både hva laget og enkeltspillere trenger. Clarke har en utstråling som også appellerer til den amerikanske fansen. Derfor trekkes han fram som et bedre valg for 2016 når de skal tilbake til USA og Hazeltine National GC i Minnesota.

 

Clarkes uttalelse fører også til at Montgomerie trekkes fram som alternativ. Argumentet er at Monty passer bedre mot en sterk kaptein som Tom Watson. Når det gjelder Tom Watson har det gått mange historier om hvordan og hvorfor han ble valgt. Vi vet at Watson var veldig uenig i mye som ble gjort under Ryder Cup på Medinah. Mandagen etter turneringen ringte han PGA of America og ba dem velge ham hvis de ville ha en sterk kaptein. Watson er klar for kamp. Men mot hvem?

 

(Kilde: www.golf365.com)