Med en knallsterkt andreplass i søndagens Lalla meryem Cup, tok Skarpnord sin beste plassering på Ladies European Tour siden hun endte på andreplass i AIB Ladies Irish Open i august 2010.

 

Skarpord startet søndagens avslutningsrunde i Marokko ett slag bak teten, og marginen opp til vinneren Karen Lunn (Australia) endte til slutt på tre slag – det til tross for at Marianne avsluttet bra med to under par. 

 

Med fire birdies, to bogeys og resten par delte hun andreplassen med sør-afrikaneren Tandi Cunningham, og kunne samtidig inkassere en pen sum på snaue 28 000 euro, omlag 213 000 kroner.

 

– Jeg klarte ikke å senkte mange putter , mens Karen senket putter fra overalt på back nine, så for å være ærlig var det ingenting jeg kunne gjøre. Jeg må si at jeg virkelig følte meg som en taper da jeg gikk av den 18. greenen, men så klart er jeg fornøyd med andreplass og jeg hadde tatt det imot på mandag, sa Skarpnord i presseboksen etter runden.

 

For Caroline Martens ble det til slutt 30. plass, etter en avslutning på en over par. Det gjorde henne 3 000 euro rikere, cirka 23 000 kroner.

 

Neste uke spilles årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship i USA. Suzann Pettersen er eneste nordmann kvalifisert for spill, og uten noen Ladies European Tour-turneringer på programmet i april blir neste turnering for Marianne & co. Aberdeen Asset Management Ladies Scottish Open i Skottland 3. mai.

 

 

Runde 3

Marianne Skarpnord mistet ledelsen, men ligger kun ett slag bak teten før avslutningsrunden av Lalla Meryem Cup.

Med en tredjerunde på par falt sarpingen ned til delt 2. plass sammen med australieneren Karen Lunn, men er i aller høyeste grad fortsatt med og kjemper om seier i Marokko.

 

Med fire birdies, fire bogeys og resten par for dagen, ligger hun kun ett slag bak franske Jade Schaeffer. Fredag fikk Marianne orden på putteren, men lørdag slet hun atter en gang på greenene.

 

– For å være ærlig spilte jeg ikke veldig bra i dag. Jeg senket ingen putter. Jeg senket to putter på 15 og 16, men det var det. Jeg slo ikke ballen like godt som på torsdag eller fredag heller, så par er helt greit for meg, sa Skarpnord til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

Hun står bokført med to LET-seiere tidligere i karrieren, begge fra 2009-sesongen. I fjor gjorde hun comeback fra en skade i nakken, og hadde to 23. plasser som sine beste turneringer for året. Så langt i år er 17. plassen i ISPS Handa New Zealands Women’s Open hennes beste resultat i en Europatour-turnering. Fortsetter hun det samme spillet hun har levert tidligere denne uken ser det ut til at hun kan pynte betraktelig på denne statistikken.

 

Caroline Martens maktet dessverre ikke å holde det gode spillet gående under lørdagens tredjerunde, og falt til 28. plass etter å ha gått to over par. Sammenlagt er hun en over for turneringen, og har fire slag opp til en topp ti-plassering.

 

Cecilie Lundgreen og Lene Krog misset cuten da den utsatte andrerunden ble spilt ferdig lørdag morgen.

 

Marianne Skarpnord går ut i lederball søndag kl. 15.40 norsk tid, mens Martens slår ut en drøy time før, kl. 14.30.

 

Runde 2

Marianne Skarpnord leder Lalla Meryem Cup på Ladies European Tour når to runder gjenstår.

I en amputert andrerunde der værgudene sørget for stadige utsettelser i spillet, var det til slutt Marianne Skarpnord som stod på toppen av leaderboardet da dagen var omme.

 

Sarpingen leverte en bunnsolid runde på seks under par (65), bestående av åtte birdies, to bogeys og resten par. Dermed klatret hun 11 plasser fra der hun startet dagen, og leder nå med ett slag på Jade Schaeffer, Julie Maisongrosse og Eleanor Gives. Det skal sies at de to sistnevnte har henholdsvis seks og tolv hull igjen på sine runder.

 

Skarpnord slet med å rulle i puttene i åpningsrunden, men fikk hjelp av kjæresten Richard Green på treningsgreenen etter runden. Green spiller også Europatour i Marokko denne uken, og den ekstra treningsøkten så ut til å hjelpe.

 

– «Greenie» var her i går kveld og hjalp meg litt. Jeg var litt frustrert. Han hjalp meg litt, og han har en teori på hva som funker så jeg prøver ut det litt og forhåpentligvis vil det fungere fremover.

 

– For å være ærlig har jeg slått ballen utrolig bra i månedsvis nå, men jeg har ikke senket noen putter. Jeg har virkelig slitt med puttingen, men spillet fra tee til green har vært bra i lang tid. Jeg har bare ikke senket noe, og det har ødelagt scorene. Når man putter dårlig så lenge påvirker det også spillet ditt, sa Skarpnord til ladieseuropeantour.com etter runden.

 

Dersom hun skulle gå helt til topps denne helgen vil hun ta sin tredje Europatour-tittel i karrieren. De to seierne står bokført med kom begge i 2009-sesongen.

 

Også Caroline Martens henger godt med i Marokko, og fulgte opp sin åpningsrunde på -1 med å gå på par fredag. Dermed falt hun fra 12. til 13. plass, og ligger seks bak Marianne.

 

Cecilie Lundgreen gikk to over par på de 15 hullene hun rakk å spille, og falt til 72. plass, mens Lene Krog aldri rakk å ta fatt på sin andrerunde.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 

Runde 1

Caroline Martens og Marianne Skarpnord deler 12. plassen etter åpningsrunden av Lalla Meryem Cup på Ladies European Tour.

Hele fire norske kvinner deltar i ukens Ladies European Tour-turnering, hvilket er norsk rekord i internasjonal sammenheng på Ladies European Tour. Cecilie Lundgreen, Lene Krog, Caroline Martens og Marianne Skarpnord står alle på startstreken, og det er de to sistnevnte som har kommet best i gang.

 

De første 18 hullene er gjennomført, og Skarpnord og Martens deler 12. plassen på en under par (70). Martens gjorde solide fem birdies, samt fire bogeys på Golf de LÓcean-banen i Agadir. Skarpnord på sin side gjorde fire birdies og tre bogeys.

 

Les også: De norske på tourene

 

Duoen har kun to slag opp til ledelsen, som deles av franske Julie Maisongrosse og Jade Schaeffer.

 

En litt tyngre dag på jobb hadde Cecilie Lundgreen med sine to over par. På delt 60. plass ligger hun akkurat innenfor den foreløpige cutgrensen. Tre slag bak den er Lene Krog, som åpnet med 76 slag og 95. plass.