Tirsdag ble det klart at Knut Børsheim må ta til takke med en ny sesong på Challenge Tour i 2014. Fana-golferen hadde en vanskelig oppgave foran seg på sisterunden med tanke på videre avansement til finalen.
 

Til tross for stabilt spill med runder på 69, 72 og 72 slag de tre første rundene, befant han seg fire slag bak kvalgrensen før siste dag. Der skulle han dessverre akkurat komme til kort.
 

I tøffe vindforhold på Las Colinas klatret 26-åringen 15 plasser oppover leaderboardet med en runde på par. Med tre birdies, tre bogeys og resten par ble det til slutt delt 25. plass, to bak de 17 beste som kvalifiserte seg videre.
 

Selv om det nok er en mager trøst nå, vil Børsheim få en noe bedre kategori enn i år, og vil være kvalifisert for spill i nesten alle av neste sesongs turneringer.

 

Heller ikke for Eirik Tage Johansen gikk det veien denne gang. Siddisen har kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School hele fire ganger tidligere. Onsdag fullførte han fjerderunden som han fikk spilt 15 hull på tre over par på tirsdag, der spillet ble bokstavelig talt avblåst på grunn av kraftig vind.

 

Med en birdie og to par på sine tre siste hull for dagen ble det til slutt delt 30. plass, to under par sammenlagt og fire slag bak spillerne som kvalifiserte seg.

 

Christian Aronsen hadde et tøft utgangspunk før sin siste runde på Valle Romano. Han startet runden hele syv slag bak den siste kvalifiseringsplassen. Aronsen rundet av med sin andre strake runde på en under par, og delte til slutt 36. plassen. Dermed endte han til slutt åtte slag til kort.

 

 

Resultater Q-School

 

 


 

 

Runde 3

 

Det blir en nervepirrende avslutning på Q-School-kvalifiseringen for Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim. Det er Tage som har best muligheter for avansement.

De 17 beste fra Tages pulje på Lumine avanserer til finalen på PGA Calaunya Resort 10. november, og med bare en runde igjen å spille har Tage to slag opp til denne grensen.

 

Mandag kom han seg rundt på 70 slag, en under banens par etter å ha gjort fem birdies, fire bogeys og resten par. Dermed deler han 30. plassen så langt, fire under par sammenlagt. På sin hjemmeside beskriver han runden som «turbulent».

 

Tage slår ut klokken 08.55 tirsdag.

 

Leaderboard

 

Knut Børsheim trenger en kanonrunde tirsdag dersom han skal ha håp om å komme seg tilbake på Europa-touren. Børsheim har tidligere uttalt at han ikke kommer til å orke å spille år etter år på Challenge-tour, men uttalte nylig overfor Bergensavisen om at han ikke har planer om å gi seg med det første.

 

Børsheim begynte å finne formen i sommer, men dro på seg en sykdom i august som han fortsatt sliter med. Siden da har resultatene også uteblitt.

 

Mandag leverte han sin andre strake runde på en over par på Las Colinas, og falt helt ned til 40. plass, på par sammenlagt. Børsheim fortsetter å gjøre en del birdies. Med fire på mandagens runde har han gjort 13 på de tre første rundene. Dessverre ødelegger for mange bogeys for ham.

 

De må han luke vekk om han skal ha håp om å komme seg inn blant topp-17. Dit har han fire slag opp når en runde gjenstår.

 

Børsheim tar fatt på sisterunden klokken 08.30

 

Leaderboard 

 

På Valle Romano har det foreløpig bare blitt to runder på Christian Aronsen og co. Spillet ble avlyst mandag på grunn av ekstremt kraftig vind. Arrangøren tar sikte på 36 hulls avslutning tirsdag. Aronsen ligger nede på 62. plass, to over par og åtte bak topp-17. Dermed må Miklagard-golferen nok belage seg på en ny sesong med Nordic League-golf.

 

Leaderboard

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Ingen av nordmennene er foreløpig på riktig side av kvalgrensen, men to av tre har fortsatt gode muligheter dersom de setter inn et ekstra gir.

 

Av Erik Pettersen:

 

Knut Børsheim, Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen har spilt på hver sine fronter denne sesongen, sjelden mot hverandre. Denne uken spiller de også på hver sin bane i Spania, men med det samme målet; å kvalifisere seg til finalesteget på Q-School, og få en ny sjanse blant de beste i Europa, sesongen 2014.
Det nest siste kvalifiseringssteget handler om å ligge blant de 17 beste etter fire spilte runder. Norge har ingen spillere innenfor denne grensen foreløpig etter to runder, men håpet er ikke ute.

 

Nærmest er Eirik Tage Johansen, som gikk 69 slag på Lumine Golf & Beach Club, etter en svært stabil runde med to birdies og resten par. I skrivende stund ligger Tage på  delt 20. plass, kun ett slag unna den viktige topp 17-plasseringen.

Leaderboard

 

Knut Børsheim var den nordmannen som fikk best start på kvalifiseringen i går, men Fana-golferen klarte dessverre ikke å følge opp på søndagen. Andrerunden endte på 72 slag, ett over par. Håpet er likevel ikke ute for Børsheim, som er to slag unna topp 17.

Leaderboard

 

Verre er det for Christian Aronsen. Han hadde ingen stor dag på jobben i går, og med tre bogeys og en trippelbogey, skal det godt gjøres å hevde seg på Europartour-kvalet. Med 72+72  ligger han nå på 63. plass og trenger et mirakel for å komme gjennom nåløyet. Etter to runder er det ni slag opp til de som kommer videre på veien mot Europatouren.

Leaderboard

 

_______________________________

 

Andretrinnet av Q-School spilles fire forskjellige steder denne uken, og Norge er representert på tre av banene. Knut Børsheim var bare 1100 euro unna å kvalifisere seg rett til finalesteget fra Challenge Tours pengeliste, men må innom kvalifiseringen på Las Colinas Golf Club.

 

Eirik Tage Johansen kvalifiserte seg til andretrinnet av Q-School da han vant den spanske minitouren Gecko Pro Tour sammenlagt tidligere i vår, og er på plass på Lumine Golf, mens Christian Aronsen spiller på Valle Romano.

 

15 spillere fra hver turnering avanserer til finalen på PGA Catalunya Resort 10. november. Etter første runde er ingen norske innenfor.

 

Knut Børsheim åpnet med en runde på to under par (69), og ligger bare ett slag unna kvalgrensen. Han deler 18. plassen sammen med ni andre spillere, fem slag bak tettrioen.

 

Børsheim har slitt med sykdom den siste tiden, og til tross for at det «bare» ble en 28. plass i forrige turnering, var det likevel en bedring fra hans missede cuter den siste tiden. Lørdag var et nytt steg i riktig retning med fire birdies, to bogeys og resten par.

 

Leaderboard

 

Eirik Tage Johansen åpnet med en runde på en under par på Lumine (70), noe som holder til delt 27. plass så langt. Han har to slag opp til topp-15, og seks opp til ledelsen. Siddisens scorekort var ikke av det fargerike slaget, og bestod av to birdies, en bogey og 15 par.

 

– Det var noen få sjanser som gikk på utsiden, uansett så var det en bra spilt runde. Det skulle være en flau bris i dag, men det vokste til en frisk bris som gjorde banen ganske så spennende, skriver Tage om runden på sin hjemmeside.

 

Leaderboard

 

Christian Aronsen har en større jobb foran seg. Han måtte en over par (72), og ligger nede på 51. plass. Han har fire opp til topp-15, og åtte opp til toppen av leaderboardet.

 

Leaderboard

 

 


 

Før turneringen

 

Knut Børsheim var fire slag unna en plass i finalesteget til Q-School. Sykdom gjør det ekstra vanskelig for bergenseren å vinne tilbake kortet.

Knut Børsheim var under stort press i sisterunden av helgens National Bank of Oman Golf Classic – årets nest siste turnering på Challenge Tour. 26-åringen lå på 47. plass på pengelisten før turneringen, og var avhengig av å klatre to plasser for å være sikret en plass i Q-School-finalen.

 

En delt 28. plass var imidlertid ikke nok for Børsheim, som endte drøye 1100 euro til kort. Dermed må han innom andresteget som slår i gang lørdag.

 

Børsheim har slitt med sykdom store deler av høsten. Da Norsk Golf møtte hans trener Darren Webster Clarke for ti dager siden, fortalte han at han har slitt med lungebetennelse.

 

Nå viser det seg imidlertid ikke å være tilfelle. Bergensavisen skriver i onsdagens papirutgave at han denne uken skal til nye undersøkelser for å komme til bunns i problemene.

 

– Jeg har slitt med hoste og oppkast. De siste turneringen har vært spilt i høy varme, og det har ikke gjort tingene så mye bedre, forteller han til Bergensavisen.

 

Han ønsker likevel ikke å skylde på sykdommen som en forklaring på hvorfor han har misset cuten i fem av de seks siste turneringene.

 

Børsheim har hanglet i lang tid. Allerede under Norwegian Challenge i midten av august viste han lignende symptomer som han sliter med nå. Han fortalte til Norsk Golf at han slet med hoste, og kastet opp før en av rundene.

 

– Jeg håper bare at jeg får et svar på hva det er som feiler meg. Det hadde vært godt, sier han til Bergensavisen.

 

Knut Børsheim er ikke den eneste som skal spille andresteget av Q-School denne helgen. Også Eirik Tage Johansen og Christian Aronsen prøver lykken. Ti spillere fra hver pulje avanserer til finalen som spilles over seks runder fra 10. november.

 

 

Second Qualifying Stage

 

Las Colinas Golf & Country Club – Børsheim 

 

Lumine Golf & Beach Club – Tage 

 

Valle Romano Golf – Aronsen